Nisanda haziran sıcağı geliyor: Mart ortalamasının dokuz derece üstünde

Mart ayı ülke geneline hep soğuk hava dalgası getirirken son günlerinde sürpriz yaptı. Nisan ayına haziran sıcaklarıyla girecek olan yurt genelinde çöl tozu etkisi de devam ediyor.

Çevre 29 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Türkiye mart ayına soğuk başladı ancak son demlerinde hava sıcaklığı normalin üstüne çıktı. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan iki gündür sıcak hava dalgasının etkili olduğunu ve bunun beş gün daha devam edeceğini söyledi. “Bugünlerde Libya üstünden geliyor, sonraki günlerde Cezayir üstünden gelecek. Bugün sıcaklıkların Marmara’da, Batı Karadeniz’de ve Ege’de 26 dereceye kadar çıktığı yerler oldu. İç Anadolu’da, Ankara’da 20 dereceye yakındı. 1 ve 2 Nisan’da 25 dereceleri de aşıp 30 dereceye yaklaşacak. Neredeyse nisan başında hazirandaki gibi bir hava olacak” diyen Çalışkan sıcaklıkların mart ayı ortalamasının 8-9 derece üstünde olduğunu belirtti.

“Ankara’nın Mart ortalaması 11 derece ama Ankara 18 dereceye çıkıyor sıcaklıklar, ki Nisan başında 22-23 dereceye kadar yükselecek. Her ay bir iki kere bu sıcak hava dalgaları geliyor. Eskiden bu kadar sık gelmezdi. Birden çok yükseliyor. Sıcaklar, sonra Balkanlar üstünden soğuk hava geliyor. Bu da bizim vücudumuzda dengesizliğe neden oluyor” diyen Çalışkan çöl tozu etkisinin de devam ettiğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 29 Mart Cuma günü hava durumu raporu.

 

İnce ince bir kar yağar sosyal medya üstüne: Yeni medya çağında hava durumu tahminlerini nasıl okumalıyız? İnce ince bir kar yağar sosyal medya üstüne: Yeni medya çağında hava durumu tahminlerini nasıl okumalıyız? 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.