Olay yeri Berlin: Sokaklarda görüldüğü düşünülen bir dişi aslan aranıyor

Berlin'de, sokaklarda görüldüğüne dair videolar dolaşıma giren bir dişi aslan nedeniyle şehirde alarma geçildi. Polisin arayışı sırasında bölgede yaşayan insanlardan sokağa çıkmamaları istendi.

Çevre 21 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Berlin'de sokaklarda gezdiğine inanılan bir dişi aslan aranıyor. Temsili fotoğraf.

Almanya’da, Berlin’in güneybatı banliyölerinde bir dişi aslan aranıyor. Bir domuzu kovalarken görülen ve birkaç kişi tarafından ihbar edilen aslana dair diğer kanıt bir video. Videoda Kleinmachnow’daki bir ormanda dişi bir aslan görülüyor. 

Polisin gerçek olduğu kabulüyle hareket ettiği video nedeniyle bölgedeki halkın hayvan bulunana kadar içeride kalması ve varsa evcil hayvanlarını da evlerinden dışarı çıkarmamaları isteniyor.

Fakat hayvanın nereden geldiğine dair bir bilgi yok. Zira yerel hayvanat bahçeleri, hayvan barınakları ve sirkler, herhangi bir aslanın kendi tesislerinden kaçmadığını belirtiyor.

“Nereden geldiğini bilmiyoruz” diyen polis sözcüsü Daniel Keip, olayı doğrulayıp, “Teltow, Stahnsdorf ve Kleinmachnow’da serbestçe dolaşan bir dişi aslanla uğraşıyoruz” dedi.

Brandenburg Polisi açıklamasında, “Acil durum nedeniyle, polis hızlı bir şekilde vahşi hayvanın aranması ve halkın korunması için kapsamlı önlemler aldı. Gece saatlerinde, Brandenburg Polisi’ne bağlı 30’dan fazla devriye aracı görevlendirildi. Ayrıca, Berlin ve Brandenburg polis helikopterleri ile Berlin Polisi’nin operasyon ekibi de dahil edildi. Gece boyunca, polis tarafından hayvan hekimleri, avcılar ve veterinerler çağrılarak, polis operasyonuna uzmanlıkla destek verildi” denilirken, gün boyunca ekibe takviye kuvvet gönderildiği belirtildi.

 

Berlin’de dişi aslanın arandığı bölgeler şehrin güneybatı banliyölerini kapsıyor.

Hayvan derneklerinin bir aslanla karşılaşınca ne yapılacağına dair uyarısını, umarız hiç ihtiyacınız olmaz ama, burada paylaşalım:

Durun, sakinliğinizi koruyun, araba veya bina gibi güvenli bir alana gitmeye çalışın.

Ankara’da aslan hayvanat bahçesinden kaçtı, yola çıktıAnkara’da aslan hayvanat bahçesinden kaçtı, yola çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.