Ordu’da sel faciası: 1 kişi kayboldu, yol çöktü

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir kişi sel sularına kapılarak kayboldu. Bakan Koca kaybolan vatandaş için arama-kurtarma çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Ayrıca kentteki Karadeniz-Akdeniz Yolu'nda da çökme meydana geldi ve faciadan dönüldü.

Çevre 12 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Karadeniz’i etkisi altına alan sağanak yağış 3 gündür birçok ilde sele neden oldu. Ayrıca selle beraber heyelan da yaşandı ve ulaşımdaki aksamaların büyük kısmı da bundan kaynaklandı. Selin en fazla zarar verdiği illerden biri olan Ordu’da ise bir vatandaş kayboldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Fatsa’da kaybolan kadın için olay yerine 1 ambulans ve 2 UMKE ekibi gönderildiğini duyurdu. Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Koca, ilçedeki sağlık kuruluşlarında selden kaynaklanan bir sorun bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Önceki gün Ordu’yu Sivas ve Akdeniz’e bağlayan Karadeniz Akdeniz Yolu’nda ise heyelan meydana geldi ve şans eseri faciaya neden olmadı. Halk arasında Dereyolu da denen bu yol, Darıcabaşı Tüneli mevkiindeki Çağlayan Deresi’nden gelen suyu kaldıramadı ve çöktü. Adeta yolu ikiye bölen çöküntü nedeniyle ulaşım da aksadı ancak trafik akışı alternatif bir yoldan devam ediyor.

Ordu Valisi Tuncel Sonel, çökme nedeniyle kapanan yola alternatif olarak trafiği Gölköy ilçesinden sağladıklarını belirtti. Dereyolu’nun açılması için çalışmalar yapıldığını aktaran Sonel, “Büyük bir felaket ki her köprü başına iş makineleri koyduk, ağaç kütüklerini temizlemek için. Hep birlikte bu selin ve heyelanın zararlarını en az şekilde gidermek için el birliğiyle çalışıyoruz” dedi. Ayrıca Sonel, risk altındaki 47 vatandaşın da güvenli yerlere taşındığını da söyledi.

58 yaşındaki Hüseyin Topçuoğlu.

Zonguldak da Ordu gibi sel felaketini ağır yaşayan illerden biri. Çaycuma ilçesinde ikamet eden 58 yaşındaki Hüseyin Topçuoğlu da önceki gün bu felakete maruz kaldı. Sel sularına kapılıp kaybolan Topçuoğlu’ndan dün acı haber geldi ve İstanbul’dan gelen oğlu R.T. tarafından balçığa saplanmış halde bulundu.

Karadeniz sele teslim: 'Risk sürüyor'Karadeniz sele teslim: ‘Risk sürüyor’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.