Safranbolu ‘sakin şehirler’ listesine girdi

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesi Sakin Şehirler Ağı'na (Cittaslow) dahil oldu.

Çevre 24 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Cittaslow 1999 yılında İtalya’da kurulmuş uluslararası bir belediyeler birliği. İtalyanca ‘citta (şehir)’ ve İngilizce ‘slow (yavaş)’ kelimelerinin birleşmesiyle türetilen Cittaslow ‘Sakin Şehir’ anlamında kullanılıyor. Cittaslow hareketinin kuruluş amacı kentlerin kimliklerine sahip çıkarak küreselleşme sonucu ortaya çıkan ‘aynılaşma’nın önüne geçmesi. Birliğe üye olmak isteyen yerleşimler belli kriterler üzerinden denetleniyor. Türkiye’den de Seferihisar gibi ilçeler birliğin üyelerinden.

Yeni üyeyse Safranbolu oldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre Safranbolu Belediyesince sürdürülebilir yaşam ve yerel kültürün korunması için yürütülen çalışmaların ardından Safranbolu’ya Belçika’nın Damme kentindeki Uluslararası Cittaslow Komitesi toplantısında katılım belgesi verildi. Sertifika toplantıya katılan Safranbolu Belediyesi Meclis Üyesi Kemal Akgül’e teslim edildi.

İstanbul'un kulağına küpe: Dünyanın en büyük şehirlerinden birinde su yakında tükenebilirİstanbul’un kulağına küpe: Dünyanın en büyük şehirlerinden birinde su yakında tükenebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.