Şemsiyeyi unutmayın: Önümüzdeki dört gün tüm yurtta yağış var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik önümüzdeki dört gün boyunca tüm yurtta yağışların etkili olacağını, Ankara'da cuma ve cumartesi günü yine sağanak geçişleri beklendiğini belirtti.

Çevre 2 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Geçen ay tüm yurtta etkili olan sıcak havalar yerini son günlerde yağışlara bıraktı. Başta Ankara olmak üzere birçok ilde sağanak yağışlar etkili oldu, hava sıcaklıkları da düştü. MGM Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik yağışların önümüzdeki dört gün tüm yurtta etkili olacağını belirtti. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik Ankara’da hayatı olumsuz etkileyen önceki akşam görülen yağışın uç değerlerin yakınında bir yağış olduğunu söyledi. Çelik “Ekstrem bir yağış değil, hiç görülmeyen yağış değil; ancak ona yakın miktarda bir yağış gerçekleşti diyebiliriz. Bu yağış iki saat içinde oldu ve özellikle şehir merkezinde olması sebebiyle, Yenimahalle- Ulus- Çankaya arasında özellikle ulaşımda büyük olumsuzluklara yol açtı. Metrekareye iki saat içinde 70 kilogram, Yenimahalle’de 70 kilogram civarında, Ulus’ta 60 kilogramın üstünde yağış düştü. Bu yağış özellikle şehir merkezinde çeşitli olumsuzluklara sebep oldu” diye konuştu.

Ankara'da sağanak ve dolu: Ev ve işyerlerini su bastı, bugün için uyarıAnkara’da sağanak ve dolu: Ev ve işyerlerini su bastı, bugün için uyarı

Çelik hafta başına kadar yağışların süreceği uyarısı yaparak “Önümüzdeki hafta başına kadar, perşembe günden pazar günü dahil olmak üzere dört gün boyunca ülkemizin en güneybatı kesimleri dışında tüm yurtta aralıklarla yağışlar göreceğiz. Perşembe günü bu yağışlar özellikle doğu kesimlerde etkili olacak. Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu bölgesinde bir de Güney Doğu Anadolu bölgesinin doğusunda perşembe günü yağışların etkili olmasını bekliyoruz. Onun için doğu bölgelerimizde yağış görüldükten sonra cuma ve cumartesi günü yine Doğu bölgelerimizde Trakya’da yine kuvvetli yağışlar göreceğiz. Bununla ilgili de yine Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün adresinden uyarılarımızı takip etmekte fayda var. Pazartesi günden itibaren ise birkaç gün boyunca batı bölgelerde yağış yok, sadece doğu bölgelerde sağanak yağışlar devam edecek diyebiliriz” dedi.

Ankara’da dün akşamki yağış kadar yağış beklemediklerini aktaran Çelik “Ancak Ankara’da özellikle cuma ve cumartesi günü yine sağanak yağış geçişleri görülecek. İstanbul’da da üç gün boyunca perşembe, cuma ve cumartesi günü aralıklarla çok kuvvetli olmayan sağanak yağış geçişleri bekliyoruz. Hava sıcaklıkları da bu yağışlı sistemle birlikte artık mevsim normallerine yaklaştı. Önümüzdeki yaklaşık bir hafta boyunca önemli bir değişiklik beklemiyoruz. Çoğunlukla mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edecek” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün beş günlük hava tahmin haritası şöyle: 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün beş günlük hava tahmin haritası

Meteoroloji’den 28 il için yoğun yağış uyarısıMeteoroloji’den 28 il için yoğun yağış uyarısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.