Başkent’in sağanakla imtihanı: Sokaklar su altında kaldı

Ankara ve Bingöl'deki sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Başkent'te sokaklar su altında kalırken Bingöl'de ise bazı ev ve ahırlarda su baskınları yaşandı.

Çevre 31 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Ankara'da bir araç, su basan alt geçitte mahsur kaldı.

Başkent’te dün etkili olan sağanak yağış, öğle saatlerinde şiddetini artırdı. Kuvvetli yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar ile alt geçitlerde su birikintileri oluştu. Bir alt geçitte biriken su nedeniyle otomobil mahsur kalırken, sürücüyü Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri kurtardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, su basan alt geçitte tahliye çalışması yaptı.

Sıhhiye’deki Aksu Kavşağı’na çıkan yollar biriken su nedeniyle trafiğe kapatıldı. Bölgedeki bazı iş yerlerini de su bastı. Yollarda biriken su nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti, trafik aksadı. Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimizde son saatlerde meydana gelen yağış nedeniyle bazı alt geçitlerde ve iş yerlerinde su baskınları yaşanmış olup ekipler tarafından hızla müdahale edilmektedir. Şu ana kadar herhangi bir can ve ciddi mal kaybına dair bir bilgi intikal etmemiştir” denildi.

Bingöl’de sağanak yağış nedeniyle bazı evler ve ahırlar su altında kaldı.

Öte yandan Bingöl de sağanak yağış nedeniyle zor bir gün geçirdi. Karlıova ilçesindeki şiddetli yağış nedeniyle bazı ev, ahır ve arazileri su bastı. Dörtyol köyünde ise kuvvetli yağış sonrası Peri Çayı’nda taşkın yaşandı. Çaydan taşan sular köydeki bazı ev, ahır ve arazilere doldu. Vatandaşlar ahırlardaki hayvanlarını güçlükle tahliye etti. Kent merkezinde de etkili olan sağanak dolayısıyla Küçük Sanayi Sitesi mevkisindeki alt geçidi su bastı.

Bingöl’de vatandaşlar hayvanlarını su basan ahırlardan güçlükle kurtardı, kendileri de suların ortasında kaldı.

Yaza yaklaşamadık: Ankara ve Antalya’da sağanak, Maraş’ta hortum!Yaza yaklaşamadık: Ankara ve Antalya’da sağanak, Maraş’ta hortum!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.