Ankara’da ikinci Mansur Yavaş dönemi başladı; ilk icraatı kadınlara ücretsiz ped

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yeniden büyük bir farkla kazanan Mansur Yavaş mazbatasını aldı. Mansur Yavaş'ın başkanlıkta ikinci dönemi başladı. Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ayda bir kez ücretsiz hijyenik ped dağıtacak.

Siyaset 4 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı (ABB) büyük bir farkla kazanan Mansur Yavaş mazbatasını aldı ve ikinci dönemine başladı. Yavaş mazbata töreni sonrası yaptığı konuşmada “Ankara yüksek bir oyla bu güvenini belirtti. Mansur Yavaş belediyeciliği adını verdiğimiz belediyeciliği tescilledi” dedi.

Sosyal belediyeciliğe aynen devam etmek istediklerini kaydeden Yavaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok şükür Ankara yüksek bir oyla güvenini belirtti. Bizim ‘Mansur Yavaş Belediyeciliği’ adını verdiğimiz belediyeciliği tescilledi. İnşallah bundan sonra da bize güvenenlerin başını eğdirecek hiçbir işin içinde olmadan aynı şekilde Ankara halkına hizmet edeceğiz. Seçilen belediye başkanlarımızla birlikte Ankara’yı Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği şekliyle ve dünya başkentleriyle yarışır bir başkent yapmak ana hedefimiz olacak.”

CHP’nin belediye meclisinde çoğunluğu elde etmesinin ardından ilk olarak hangi projeleri hayata geçireceği sorulan Yavaş “Mesela Tatlar Arıtma Tesisi gibi çok önemli işlerimiz bekliyor. İnsan sağlığını önceleyen projeler olacak. Bize engel olan belediye başkanlarının hepsini kendi ilçelerinde şikayet ettim. Şu anda hiçbiri belediye meclisinde değil, Ankara halkı onları sandıkta cezalandırdı” yanıtı verdi.

Mansur Yavaş yeni seçilen belediye başkanlarına Ankara’ya beraber hizmet etme çağrısında bulunacağını da söyledi.

“Yine aynı şekilde hesap verebilen, şeffaf, ortak akılla hareket eden sosyal belediyeciliğe devam edeceğiz. Gerçek belediyeciliğin bizim yaptığımız belediyecilik olduğunu, asfalt ve betondan, plastikten üretilen şeylerin ne belediyecilik ne de proje olduğunu söylemiştim. İçinde insan olmayan, insana yaramayan hiçbir şeye bir kuruş para vermeyeceğimi söylemiştim. Çünkü bu para halkın parasıdır. O zaman bunu son derece dikkatli harcamamız lazım diyordum. Çok şükür Ankara yüksek bir oyla bu güvenini belirtti. Mansur Yavaş belediyeciliği adını verdiğimiz belediyeciliği tescilledi. Bundan sonra da bize güvenenlerin başını eğdirecek hiçbir işin içinde olmadan aynı şekilde Ankara halkına hizmet edeceğiz.”

İlk icraat: Kadınlara ayda bir ücretsiz ped

Regl ürünlerinin fiyatı son dönemde peş peşe gelen zamlar ve vergilerle yüksek tutarlara ulaşırken 31 Mart’ta düzenlenen yerel seçimde bir kez daha Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı’na seçilen Mansur Yavaş’tan  kadınlar için yeni bir hamle geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ayda bir kez ücretsiz hijyenik ped desteği sağlanacağını duyurdu: “Hijyenik ped erişimi her kadının hakkı. Aylık Döngünüze Bir Paket Hijyenik Ped Desteği Bizden! Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi olarak kadınlara ‘Ayda Bir Defa 1 Paket Hijyenik Ped’ desteği sağlıyoruz. Hijyenik pedinizi ücretsiz bir şekilde alabilirsiniz.”

Yavaş birkaç hafta önce de rahim ağzı kanserini önlemek için sosyal destek alan ve 30 yaşını aşmamış kadınlara HPV aşısını ücretsiz yapacaklarını açıklamıştı.

Ankara'da büyük farkla kazanan Mansur Yavaş: İmar baronları kaybettiAnkara’da büyük farkla kazanan Mansur Yavaş: İmar baronları kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.