Ankara’da sağanak ve dolu: Ev ve işyerlerini su bastı, bugün için uyarı

Ankara'da önceki gün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ve dolu hayatı felç etti. Yollar, metro istasyonları ve alt geçitler göle döndü, çok sayıda araç mahsur kaldı. 

Çevre 1 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Ankara’da önceki akşam aniden etkisini artıran yağış, kısa sürede şehir ulaşımını felç etti. Sağanak saat 22:15 sıralarında başladı, bazı bölgelerde doluya dönüştü. Metrekareye 60-70 kilogram yağış düştü.

Sürücüler göle dönen yollarda güçlükle ilerdi. Alt geçitleri su bastı, bazı araçlar mahsur kaldı.
İtfaiye ve belediye ekipleri ihbarlara yetişebilmek için seferber oldu. Bazı vatandaşlar yolda kalan araçlarını kendi çabasıyla kurtardı.

Bazı metro duraklarını sel sularının basması nedeniyle ulaşımda da aksamalar oldu. Çok sayıda ev ve iş yeri su içinde kaldı. Bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla, bazıları ekiplerin yardımıyla suları boşaltmaya çalıştı. En büyük hasarın Yenimahalle ve Keçiören bölgesinde oluştuğu öğrenildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin kentte etkili olan yağışa ilişkin “Şu ana kadar yaklaşık 1330 su baskını ihbarı geldi. 950’sine müdahale edildi. 350’sine de müdahaleye devam ediliyor” dedi.

Şiddetli yağış sonucu can kaybı olmadığını söyleyen Şahin “Alt geçitlerimiz, battıçıktı denen alt geçitlerimiz yoğun yağış nedeniyle yer yer tıkandı. Onlara da ekipler müdahale ediyor” diye konuştu.

Şahin tüm ekiplerin sahada olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“AFAD Müdürlüğümüzün, Emniyet Müdürlüğümüzün trafik ekipleri, dalgıç ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen yine dalgıç kurtarma ekipleri, belediyenin itfaiye ve ASKİ personeli ve diğer tüm ilgili birim ve kuruluşlarımızın tüm ekipleri burada ve yoğun şekilde müdahale ediliyor. Ankara’da akşam aldığı yağmurdan sonra azalmış olsa da şu an yağış devam ediyor. İnşallah kısa zamanda durur ve müdahaleler hızla sonuç alır.”

Şahin yağışın özellikle Yenimahalle ilçesinde yoğunlaştığını kaydederek tüm ilçelerde ekiplerin çalışmasının sürdüğünü söyledi.

Bugün için uyarı

Birkaç gündür yoğun yağış uyarısı yaptıklarını anımsatan Şahin “Tahminler doğrultusunda yarın  (bugün) için de ikaz yayınladık. Vatandaşlarımızın özellikle dikkatli ve tedbirli olmasını istiyoruz. Önlemlerimiz artarak devam edecek” dedi.

ABB’den açıklama

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) yapılan açıklamada “Ankara’da aniden bastıran ve şu ana kadar 70 kilogram seviyesine yaklaşan kuvvetli sağanak yağışın olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1444 araç ve 2441 personel ile çalışmalarımızı teyakkuz halinde sürdürüyoruz” dendi.

Metro istasyonları hizmet dışı kaldı

Kuvvetli sağanak nedeniyle metro hattının OSB Törekent-Atatürk Kültür Merkezi istasyonları arasında tren işletmesi hizmet dışı kaldı.

Metro girişlerine asılan bilgilendirme metinlerinde “30 Nisan günü kentimizi etkileyen yoğun yağışlardan dolayı hattımızın belli kesimlerinde yaşanan aksaklıkların işletme yapmaya olanak vermemesi nedeniyle OSB Törekent-Atatürk Kültür Merkezi istasyonları arasında tren işletmesi yapılmayacaktır. Bu istasyonlar arasında otobüs işletmesi ile hizmet verilecektir” dendi.

OSB Törekent-Atatürk Kültür Merkezi metro istasyonlarının hizmet dışı kalması nedeniyle yolcular bu hatlar arasında otobüslerle taşınıyor.

Ankara’da önce sağanak sonra dolu: Ulaşım aksadı, araçlar zarar gördüAnkara’da önce sağanak sonra dolu: Ulaşım aksadı, araçlar zarar gördü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.