Bakanlık izin verdi, Ankara’da ertelenen ekmek zammı geldi

Ankara'da seçim sonrasına ertelenen ekmek zammı bugün başladı. Bundan sonra kentte 200 gram ekmek 10 liraya satılacak. Böylece kentte ekmek fiyatı yıl içinde ikinci kez arttı.

Ekonomi 1 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Ankara'da 200 gramlık ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapıldı.

Ankara’da bugünden geçerli olmak üzere 200 gramlık ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapıldı. Ankara’da 1 Ocak’ta 8 lira olan 200 gram ekmek, 1 Mayıs’tan itibaren 10 lira oldu. Ayrıca, 200 gram kepekli ekmeğin satış fiyatı da 15 lira olarak belirlendi. Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, ekmek fiyatlarına getirilen zamma ilişkin açıklamada bulundu. Ankara’da ekmeğe yılbaşında zam yapılmasını istediklerini ancak zammın ötelendiğini anlatan Alnıaçık şunları söyledi: “Ankara’da ekmeğin yılbaşında 10 TL olması gerekiyordu çünkü yılbaşında, fırında çalışan işçilere yüzde 58 zam yapıldı. Ankara’da fırın işçileri Tek Gıda İş Sendikası’na üyedir. Haliyle sendika ile yüzde 58 üzerinden anlaştık. Fakat yılbaşında bize bu zam verilmedi ve ötelendi. Yılbaşından sonra un, maya ve diğer tüm girdilere zam geldi. Ondan dolayı ekmeğe zam yapmak durumunda kaldık.” Ankara’da 200 gramlık ekmek 10 TL’den, 400 gramlık Ata ekmeği 20 TL’den satılacak. 200 gram kepekli, tam buğday ve çavdar ekmekleri ile çiçek ekmeğin fiyatı 15 TL olarak belirlendi.

BELTAŞ AŞ: ‘Rabbim yardımcıları olsun’

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) BELTAŞ AŞ Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Yılmaz kendi sosyal medya hesabı X’te zamlı ekmek tarifesini duyurdu. Yılmaz “Bakanlık, zamların seçim sonrası, yani 1 Nisan’dan itibaren uygulanmasını istedi ve şimdi Ankara’da ekmek fiyatı 1 Mayıs itibarıyla 10 TL. Günlük 5/6 hatta 9/10 ekmek alan aileler var, rabbim yardımcıları olsun” dedi.

Ekmek ve simit fiyatı bakanlığın görüşüyle belirlenecek

Yüksek enflasyon sebebiyle ekmek ve simit fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Artık tarifenin belirlenmesinde Ticaret Bakanlığı’ndan olumlu görüş alınacak. Ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde Ticaret Bakanlığı’ndan olumlu görüş aranmasına yönelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Ekmek ve simit fiyatı ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından değerlendirilecek. Ticaret Bakanlığı’nın olumlu görüşünün alınmasından sonra birlik tarafından onaylanacak.

Ekmek ve simit fiyatına zam izni Ticaret Bakanı’ndan gelecekEkmek ve simit fiyatına zam izni Ticaret Bakanı’ndan gelecek

Türkiye Fırıncılar Odası'ndan ocakta ekmeğe zam sinyaliTürkiye Fırıncılar Odası’ndan ocakta ekmeğe zam sinyali

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.