Opera Sahnesi mutfağını çocuklara açıyor

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), ilkokul çağındaki çocuklara opera ve balenin mutfağını görmeleri, bir eserin sahnelenmeden önceki aşamalarını, sanatçıların çalışmalarını öğrenmeleri için Opera Tur isimli yeni bir projeyi hayata geçirdi.

Kültür Sanat 11 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Ankara'daki tarihi opera binası

Ankara Operası kapılarını çocuklara açıyor. Ankara Opera ve Balesi’nin (ADOB) ilkokul öğrencilerini tarihi opera binasındaki Opera Turu’nda ağırlayacak. ADOB Müdürü Volkan Kıran Opera Sahnesi’nde yürütülecek projeye ilişkin yaptığı açıklamada, çocukların sanat hakkında bilgi sahibi olmalarının en önemli görevleri arasında yer aldığını vurguladı.

Proje kapsamında öncelikle projenin rejisörü Zeynep Utku’nun çocuklara fuaye alanında program hakkında bilgi vereceğini belirten Kıran “Aslında Opera Sahnesi kocaman bir dünya. İzleyicilerimiz de sadece iki saat süren temsili izleyerek buradan ayrılıyorlar. Atölyelerimiz var, bale topluluğumuzun çalıştığı salonlar sabaha kadar açık. Koromuz, solomuz, orkestramız çalışma halinde devamlı. İstiyoruz ki, çocuklarımıza işin mutfağını gösterelim” dedi.

Opera Turu salı günü başlıyor

Fuayedeki bilgilendirmeden sonra çocukların marangozhane, terzihane, demirhane, bale ve koro stüdyolarına geçeceğini, sahnedeki çalışmaları görme, sanatçılarla buluşma imkanını yakalayacağını anlatan Kıran sözlerini şöyle sürdürdü: “Marangozhaneye gittiğimizde sadece orada çalışan arkadaşlarımız olmayacak. Onları orada bazı sürprizler bekleyecek. Marangoz önlüğü giymiş bir sanatçı orada bir tahtayı yontarmış gibi yapacak birden şarkı söyleyecek. Terzihanede de benzer sürprizler olacak. Çocukları eğlenceli bir etkinlik bekliyor.”

Bu aşamanın ardından programın öğrencilerin fuaye noktasında görüş, düşünce ve hislerini kaleme almasıyla sona ereceğini söyleyen ADOB Müdürü Volkan Kıran bir eğitim projesi de olan bu çalışmayla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli görüşmeleri yaptıklarının altını çizdi. Kıran projenin 13 Şubat Salı günü başlayacağını, daha çok çocuğa erişmek istedikleri için de organizasyonun her salı gerçekleştirileceğini söyledi.

Kim demiş klasik müzik sevilmiyor diye: CSO'ya üç yılda bir milyon kişi gittiKim demiş klasik müzik sevilmiyor diye: CSO’ya üç yılda bir milyon kişi gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.