İstanbul’dan sonra Ankara: Doğalgaz patlamasında 1 ölü

Ankara'nın Mamak ilçesindeki bir binada meydana gelen patlamada Fatma Köseoğlu yaşamını yitirdi. Çevredeki binaların camların da patlamanın etkisiyle kırılırken patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğu açıklandı.

Gündem 29 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Dün İstanbul Şirinevler’de bir apartmanın 5’inci katında meydana gelen patlamada 2 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı. Patlamanın ilk belirlemelere göre doğal gaz kaçağından meydana geldiği belirtilmişti. Bugün Ankara’nın Mamak ilçesi de patlama sesine uyandı.

Patlama sırasında 68 yaşındaki bir kadın öldü.

Küçük Kayaş Mahallesi 1856 Sokak’taki bir apartmanda sabah saat 07.10 sularında patlama meydana geldi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri patlamanın ardından çıkan yangına müdahale etti ve acı bilanço da ortaya çıktı.

Patlamanın etkisiyle çevredeki binalar da hasar gördü.

Patlamanın yaşandığı giriş kattaki evinde bulunan 68 yaşındaki Fatma Köse’nin hayatını kaybettiği belirlendi. Patlama nedeniyle çevredeki binalarda hasar oluşurken bazı dairelerde yaşayanlar tahliye edildi. İtfaiye, doğal gaz ve polis ekipleri olayın ardından binadaki incelemelerini sürdürüyor.

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğu, 1 kişinin hayatını kaybettiği ve konuyla ilgili gerekli teknik, yasal incelemelerin sürdürüldüğü bildirildi.

Doğalgaz bomba gibi patladı: Şirinevler'deki apartmanda can pazarı!Doğalgaz bomba gibi patladı: Şirinevler’deki apartmanda can pazarı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.