Teksas’ta mandıra faciası: 18 bin inek patlama ve yangında öldü

Teksas'taki bir aile mandırasında, 18 bin ineğin ölümüne yol açan bir patlama meydana geldi. Hayvan koruma örgütü AWI, bu facianın ülkede son 10 yılda meydana gelen en büyük ahır yangını olduğunu söylüyor.

Çevre 15 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Teksas'taki yangında 18 bin inek ölürken, sadece bir insan yaralandı. Fotoğraf: FOX News

ABD’de Teksas’ın batısındaki Dimmitt yakınlarında South Fork adındaki bir mandırada meydana gelen patlama ve hemen akabinde çıkan yangında, 18 binden fazla inek öldü. Bu patlama, en ölümcül ahır yangını olarak kayıtlara geçti.

Bölgeden aktarılan görüntülerde itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken şerif bürosu, ahırın içinde mahsur kalan bir çalışanın yaralı olarak kurtarıldığını bildirdi. Öte yandan yangının nedeni araştırılmaya devam ediyor.

Faciadan dolayı duyduğu üzüntüyü belirten Teksas Mandıracılar Birliği, Castro bölgesinin eyaletin süt ihtiyacının yaklaşık yüzde 5’ini karşıladığını söyleyerek, faciadan herkesin etkilendiğini ifade etti.

ABD’nin en eski hayvan koruma örgütlerinden Hayvan Refahı Enstitüsü (AWI), yangının ardından her yıl yüz binlerce çiftlik hayvanının ölümüne neden olan ahır yangınlarının önüne geçmek için federal yasa çıkarılması çağrısında bulundu.

Hayvanları yangınlardan koruyan herhangi bir federal düzenleme olmadığının altını çizen AWI, ülkedeki sadece birkaç eyaletin bu türden üretim merkezlerini yangın yönetmeliklerine uygun şekilde inşa ettiğini belirtiyor.

Öte yandan 2013 yılından beri bu tür olayları takibe alan AWI’ye göre bu facia, ülkede büyükbaş hayvanların karıştığı en yıkıcı ahır yangını oldu. Son 10 yılda ise bu tür yangınlarda başta kümes hayvanları olmak üzere yaklaşık 6,5 milyon çiftlik hayvanının olduğu belirtiliyor.

Filipinler'de feribot alev alev yandı: 31 ölüFilipinler’de feribot alev alev yandı: 31 ölü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.