Yağışlı hava devam ediyor: Meteoroloji’den 12 il için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11 il için 'sarı' bir il içinse 'turuncu' kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli yağış bekleniyor. 

Çevre 6 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11 il için ‘sarı’ bir il içinse ‘turuncu’ kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli yağış bekleniyor.

Günlük tahmin raporuna göre ülke genelinin çok bulutlu, Van ve Iğdır dışındaki her yerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Dün öğleden sonra fırtına ve şiddetli yağışın etkili olduğu Antalya için turuncu kodlu uyarı sürüyor. MGM, Antalyalıların kuvvetli yağış ve ani rüzgara karşı dikkatli olması çağrısını yaptı.

Sarı kodla uyarılan illerse şöyle: Adana, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hatay, Kahramanmaraş, Sivas, Tunceli, Batman ve Osmaniye. Yağışlar bu illerde kuvvetli olacak.

Rüzgar Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimler ile Doğu Anadolu’nu kuzeybatısında güneyden kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçları için çığ uyarısı devam ediyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.