Yaza yaklaşamadık: Ankara ve Antalya’da sağanak, Maraş’ta hortum!

Mayıs ayının sonuna gelmemize rağmen hava hâlâ yaza çalmadı. Maraş’ta evlerin çatıları hortumla uçuştu, Ankara ve Antalya'da yollar ve sokakları sağanak yağışla göle döndü.

Çevre 30 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Yurdun 3 ilinde dün kötü hava şartları nedeniyle yaşam zorlaştı.

Ankara’da önceki akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, cadde ve sokaklarda su birikintilerine neden olurken araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Yağışa cadde ve sokaklarda hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kapalı alanlarda sağanağın durmasını bekledi. Sağanak nedeniyle bazı alt geçitler trafiğe kapatıldı, çeşitli mahallelerde de su baskınları yaşandı.

Ankara’da su baskınlarının en yoğun yaşandığı semtlerden biri de Keçiören’di. Keçiören’de evleri su bastı, ulaşım aksadı.

Meteoroloji’den edinilen bilgiye göre, bugün de etkili olması beklenen sağanak yağmura ilişkin Ankara Valiliği’nden uyarı geldi.

Su baskınlarının en yoğun yaşandığı semtlerden olan Keçiören’in Ak Partili Belediye Başkanı Turgut Altınok, yazılı açıklama yaparak Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni suçladı: “Ankara Büyükşehir Belediyesi görevini yapmıyor. Izgara ve mazgalları periyodik şekilde 3-4 ayda ve her yağmur yağdıktan sonra temizlemezseniz Ankara’da yine insanlarımız ölecek, canlar gidecek. Acilen Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin üzerine düşen görevleri yapması lazım. Böyle bir manzara yok” dedi.

Antalya ulaşımı için kritik olan güzergahlarda da ulaşım, yolların gölete dönmesi nedeniyle bir süre aksadı.

Antalya’da da ulaşımı sağanak vurdu

Antalya’da da sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde etkisini gösteren kuvvetli yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, ulaşım aksadı.

Yağmura hazırlıksız yakalanan yaya ve sürücüler zor anlar yaşadı. Kentte yağmurun yarın akşama kadar aralıklarla süreceği bildirildi. Antalya Valiliğinin twitter hesabından yapılan açıklamada, salı günü akşamına kadar Antalya ve çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olarak yağışların süreceği, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

Devasa kamyon ve traktörleri deviren hortum, bölgedeki elektrik sistemine de büyük zarar verdi.

Tarlada çalışırken havada savruldu

Hala 6 Şubat merkezli depremlerin yaralarını sarmaya çalışan Kahramanmaraş ise dün başka bir felaketle boğuşuyordu. Elbistan’a bağlı Uncular Mahallesi’nin Akkaya mezrasını hortum vurdu. Hortumda 20’ye yakın ev ve ahırın çatısı uçtu. Kopan çatı parçaları, yüzlerce metre ötedeki kayısı bahçelerine savruldu. Çatıları sökülen bazı evlerin tavanları çöktü. O sırada evlerinde olan vatandaşlar ise, tavandan kopan molozların altında kalmaktan kıl payı kurtuldu. Enerji hatları da büyük hasar gördü. Kayısı bahçesinde çalışan Yakup Mengeç ise metrelerce fırlayarak yaralandı. Ayağı kırılan talihsiz adam, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.