Yine sağanak yine aynı manzara: Üç kentte evler su altında kaldı

Ülkenin birçok yerinde etkili olan sağanak, Antalya, Bodrum ve Tunceli'de maddi hasara yol açtı. Bodrum'da mahsur kalan dört kişi ile bir kediyi itfaiye ekipleri kurtardı.

Çevre 8 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Sağanak yağışlar yine su baskınlarına neden oldu. Özellikle Antalya’da birçok evde ve serada maddi zarara neden olurken Muğla’nın Bodrum ilçesinde de dere taştı. Tunceli’deki 79 iş yerinin bulunduğu yer altı çarşısının tavanından yağışlarla sızan su esnafı iş yapamaz hale getirdi.

Antalya’da bir okulun bahçesi su altında kaldı.

Antalya’nın Serik ilçesinde kuvvetli yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Dumlupınar Caddesi’nde rögarlardan taşan sular bir okulun önündeki sokağa doldu ve öğrenciler okula ulaşmakta zorlandı. Öte yandan bazı araçlar da su birikintisinin ortasında kaldı ve otomobiller çekiciler yardımıyla kurtarıldı. Bazı mahallelerde de çilek seraları su altında kaldı.

Bodrum’da ağaç sokağa devrildi.

Bodrum’da ise gece saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi. Öğle saatlerinde yağış etkisini artırırken zaman zaman dolu da yağdı. Bitez Mahallesi’nde kuvvetli yağış sonrası dere taştı. Dere yatağının çevresindeki ev ve yolları su bastı. Bir evde mahsur kalan 4 kişi ile 1 kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı, sağlık durumları ise iyi. Yağışla birlikte yollarda su birikintileri oluşurken sürücüler de zor anlar yaşadı. Gümbet Mahallesi Zengin Hüseyin Sokak’ta ise çok sayıda ağaç devrildi, sokak trafiğe kapatıldı. Belediye ekipleri su birikintilerinin tahliyesi için çalışma başlatırken tıkanan mangalları da temizledi.

7 milyon TL’ye yenilenmişti

Tunceli’nin merkezinde üç gündür sağanak yağış etkisini gösteriyordu. Bugün 1995’te inşa edilen, 2018’de de Vali ve belediyeye kayyum olarak atanan Tuncay Sonel döneminde 7 milyon TL’ye yenilenerek tekrar hizmete açılan, 79 iş yerinin bulunduğu yer altı çarşısının tavanından da yağışlarla birlikte sızan su, birikintiye neden oluyor. Çarşı esnafı, kova ve paspasla biriken suyu tahliye ederken, yaklaşık 4 yıldır bu durumu yaşadıklarını ve iş yapamaz duruma geldiklerini söyledi.

Yeraltı çarşısını dönemin valisi Tuncay Sonel 7 milyon TL’ye yeniletmişti ama çarşı yıllardır su sızdırıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada da sorunun çarşının üstündeki havuzdan kaynaklandığını düşündükleri için geçen yıl havuzu kaldırdıklarını, ancak yapılan incelemede sorunun beş yıl önce yapılan restorasyonda tabana serilen izolasyon malzemesinden kaynaklandığının anlaşıldığı belirtildi. Açıklamada nerelerden su aktığını tespit edemedikleri için çözüm bulamadıklarını ve çözümün orayı yıkıp tekrardan yapmak olduğu, bunun için de bütçe olmadığı belirtildi. Öte yandan kentte merkeze bağlı yüksek kesimlerde ve Pülümür ilçesinde kar yağıyor.

Sağanak ve fırtınanın İstanbul'a zararı ağır olduSağanak ve fırtınanın İstanbul’a zararı ağır oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.