AB’nin başkentini kana bulamıştı… Belçika polisi: Brüksel saldırganı öldü

Saldırgan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de iki kişiyi silahla vurarak öldürmüştü. Daha sonra polisle girdiği çatışmada yaralanan şahıs, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Dünya 18 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Avrupa, Brüksel’de iki İsveç vatandaşının hayatını kaybettiği terör saldırısıyla çalkalanmaya devam ediyor. Şüpheli, Tunus vatandaşı olduğu belirtilen 45 yaşındaki Abdesalem Lassoued, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Belçika-İsveç maçı öncesi üzerinde İsveç forması olan bir grubun üstüne uzun namlulu silahla ateş açmıştı. İki İsveçli olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Olay ile ilgilenen savcılığın sözcüsü Eric Van Duyse, saldırganın sabah saatlerinde hastanede öldüğünü açıkladı. Ölüm nedeninin saldırıdan sonra polis ile sokakta girdiği çatışma sırasında aldığı kurşun yaraları olduğu açıklandı.

Saldırgan istihbarat tarafından takip ediliyordu

İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Nicole De Moor, 45 yaşındaki Tunus vatandaşı olan şüpheli saldırgan Abdesalem Lassoued’in Belçika istihbaratı tarafından takip edilen isimler arasında olduğunu ifade etti. Brüksel banliyösünde oturan şahısın 2020 senesinde sığınmacı talebi başvurusunun reddedildiğini belirten Bakan, ”Polis tarafından insan kaçakçılığı, yasa dışı ikamet ve devlet güvenliğini tehlikeye atma gibi suç şüphelerinden dolayı takip ediliyordu”, diye ekledi.

Şahısın radikal İslam ile kanıtlanmış bir bağlantısı yoktu, ancak 2016 senesinde yabancı kaynaklı bir istihbarat, Belçika polisine ‘cihada katılmak için Ortadoğu’ya’ gideceğine dair istihbarat vermişti.

Ne olmuştu?

Saldırı akşam saat 7 civarında, Belçika-İsveç futbol maçı öncesi, Brüksel’in kuzeyindeki Sainctelette meydanında gerçekleşmişti. Saldırgan , bir taksiden inen ve üzerinde İsveç forması olan 60 yaşlarında iki erkek taraftarın üstüne uzun namlulu silahla ateş açmış, ardından scooter motor ile kaçmıştı. Olaydan bir kaç saat sonra, polis Abdesalem Lassoued’i yaşadığı mahalle Schaerbeek’te bir kafede yakalamıştı. Lassoued, polisle girdiği çatışmada ağır yaralanmış, ertesi gün de hayatını kaybetmişti.

AB'nin Başkentinde terör saldırısı: Maça gelen iki İsveçli öldürüldüAB’nin Başkentinde terör saldırısı: Maça gelen iki İsveçli öldürüldü

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.