Alman polisi Euro 2024 maçından önce baltalı birini vurdu

Almanya'da Euro 2024 çerçevesinde Hollanda ve Polonya arasında yapılacak maç öncesi heyecan yüksek. Ancak maç öncesi Hamburg kentinin merkezinde baltalı bir şahıs korku yarattı. Polis şüpheliyi yaraladı, olay yerinde başka zarar gören olmadı.

Dünya 16 Haziran 2024
Fotoğraf: AA

Avrupa’da Euro 2024 heyecanı başladı. Ancak bu heyecana bir de güvenlik endişeleri eşlik ediyor. Endişeleri haklı çıkaracak olaylardan biri Almanya’nın Hamburg kentinde oldu. Bugün bir karşılaşmaya ev sahipliği yapması beklenen şehirde maça saatler kala futbol taraftarlarıyla dolu caddede elinde balta tutan bir kişi polis tarafından vuruldu.

Emniyet yetkilileri baltalı adamın polis memurlarını tehdit ettiğini söyledi. Şahsın uyarılara cevap vermemesi üzerine vurulduğunu söyleyen yetkililer şüphelinin yaralandığını ve hastanede tedavi altına alındığı teyit etti. Olayda sivillerden ya da emniyet yetkililerinden yaralanan olmadı.

Baltalı adam Hamburg’un restoran ve bar gibi eğlence mekanlarıyla dolu Reeperbahn bölgesinde dolaşıyordu. Normalde de kalabalık olan yer bugün öğleden sonra oynanacak Hollanda-Polonya maçı için de hınca hınç doluydu. Yetkililer bölgede binlerce taraftarın olduğunu belirtiyor.

Yetkililerin açıklaması ve sosyal medyada yayılan görüntüler şahsın küçük bir restorandan elinde küçük, çift ağızlı balta ve yangın çıkarıcı bir aletle çıktığını gösteriyor. Sonrasında da yakındaki memurlara yaklaşarak tehditler savuruyor. Olay sırasında yetkililerden biri adama biber gazı sıkıyor.

Bunun üzerine şüpheli kişi taraftarların olduğu caddeye doğru koşmaya başlıyor. Ancak bu kaçışı uzun sürmüyor, polis memurları dar sokakta adamı çevreleyip dört el ateş ediyor. Adamın yaralandığı biliniyor, ama yarasının ciddiyeti konusunda bir bilgi yok.

Baltalı şahıs hem taraftarların yoğun olarak bulunduğu yere 10 dakikalık yürüyüş mesafesindeydi hem de maçın yapıldığı 57 bin kişilik Volsparkstadion’a kısa bir tren yolculuğu yapacak kadar yakındı.

Silah sesleri bölgedeki coşkulu havaya darbe indirdi. Kısa süre içinde polisler bölgeyi kordonla çevirdi, yapılan anonslarla bölge boşaltıldı. Almanya ülke genelindeki maçlara 2,7 milyon insanın katılmasını bekliyor, ayrıca maçları açık alanda 12 milyondan fazla kişinin takip edeceği düşünülüyor.

Cuma günü de Almanya’nın doğusundaki kasabada Almanya ile İskoçya arasındaki maçı izleyen üç kişiyi yaralayan ve bir kişide de ölümcül bir yara bırakan Afgan uyruklu şahıs polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Yeni saldırının nedeni de kim tarafından gerçekleştirildiği de bilinmiyor.

Bir önceki turnuvada kalp krizi geçiren Christian Eriksen EURO 2024 öncesi heyecanlıBir önceki turnuvada kalp krizi geçiren Christian Eriksen EURO 2024 öncesi heyecanlı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.