Ayinde izdiham: En az 100 ölü

İzdiham denince akla gelen ilk ülkelerden Hindistan yine böyle bir olayla gündemde. Ayin sırasında yaşanan izdihamda yüzden fazla insan öldü, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Dünya 2 Temmuz 2024

Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde bir ayinde yaşanan izdiham felakete neden oldu. İzdihamda yüze yakın insan hayatını kaybetti. NDTV kanalının haberine göre Uttar Pradeş’in Hathras bölgesinde bulunan Sikandara Rau kasabasında düzenlenen “satsang” adlı toplu dua etkinliği esnasında izdiham meydana geldi. Belirlemelere göre izdiham nedeniyle 116 kişi hayatını kaybetti.

Eyalete bağlı Etah bölgesi yetkililerinden Dr. Umesh Kumar Tripathi konuya ilişkin ilk açıklamasında “İzdihamda 25’i kadın, 2’si erkek olmak üzere 27 kişi öldü. Yaralıların bazıları hastanelere kaldırıldı” demişti. Kıdemli polis Rajesh Kumar izdihamda ölenler arasında üç de çocuğun olduğunu söyledi.

​​​​​​​Sağlık görevlileri çoğu insanın ezilerek öldüğünü, sayının artmasından endişe ettiklerini söyledi. Hindistan’ın 200 milyondan fazla nüfusuyla en kalabalık eyaletlerinden Uttar Pradeş’te olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İzdihamlar ülkesi Hindistan

Hindistan’da dini bayram tebriklerinde ya da ibadet yerlerinde ölümle sonuçlanan olayların yaşanması genelde yaygın. 2016 yılında bir yeni yıl kutlamasında yasağa aldırış etmeyen kişilerin havai fişek patlatması sonucu 122 kişi ölmüştü. Havai fişekler bir tapınakta patlatılmış yangın çıkmasına neden olmuştu.

2013 yılında Madya Pradeş’teki bir tapınağın yakınında da 115 kişi ölmüştü. Bölgede 400 bin kadar insan toplanmış ve köprünün çökmek üzere olduğu söylentisinin yayılmasının ardından izdiham yaşanmıştı.

2008 yılında kuzeydeki Codpur kentinde bir tapınakta meydana gelen izdihamda da yaklaşık 224 kişi ölmüş ve 400’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Hindistan pişiyor: Yeni Delhi 52,3 dereceyle kendi sıcaklık rekorunu kırdıHindistan pişiyor: Yeni Delhi 52,3 dereceyle kendi sıcaklık rekorunu kırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.