Bakan Fidan’ın ABD temasları: Blinken ve Eli Cohen’le görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York'ta ABD'li, İsrailli, Macar ve Belçikalı mevkidaşlarıyla Türkevi'nde görüştü. Fidan'ın İsrailli mevkidaşı Eli Cohen'le görüşmesinde, ekonomi, turizm ve konsolosluk başta olmak üzere ikili ilişkiler ile bölgesel gelişmelerin ele alındığı kaydedildi.

Dünya 23 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Bakan Fidan, İsrailli mevkidaşı Eli Cohen'le kritik konuları ele aldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 78’inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları kapsamında New York’ta İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Belçika Dışişleri, Avrupa İşleri, Dış Ticaret ve Federal Kültürel Kurumlar Bakanı Hadja Lahbib ile bir araya geldi.

Fidan’ın, İsrailli mevkidaşı ile görüşmesinde, ekonomi, turizm ve konsolosluk başta olmak üzere ikili ilişkiler ile bölgesel gelişmelerin ele alındığı kaydedildi.

BM Genel Kurulu marjında, Bakan Fidan ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’la da görüştü. X üzerinden yapılan açıklamada, “İkili ilişkilerimizin yanısıra, Karadeniz Tahıl Girişimi, İsveç’in NATO üyeliği ve Karabağ’daki gelişmeler ele alındı” denildi.

Bakan Fidan, 78’inci BM Genel Kurulu marjında daha önce de farklı ülkelerden temsilcilerle ve mevkidaşlarıyla temaslarda bulunmuştu. Fidan, New York’taki Türkevi’nde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısına da katıldı.

Hakan Fidan'dan gelecek beş yılın dış politika vizyonu: Türkiyesiz AB küresel bir güç olamazHakan Fidan’dan gelecek beş yılın dış politika vizyonu: Türkiyesiz AB küresel bir güç olamaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.