Bakü’de silahlı saldırı: Aranan eski mahkum üçü polis dört kişiyi öldürdü

Azerbaycan'da hakkında arama kararı bulunan eski bir mahkum tarafından güvenlik güçlerine düzenlenen silahlı saldırıda üç polis ve bir sivil hayatını kaybetti.

Dünya 24 Haziran 2024
Fotoğraf: Shutterstock

Azerbaycan’ın başkenti Bakü silahlı bir saldırıyla sarsıldı. Azerbaycan İçişleri Bakanlığı ve Başsavcılığı ortak açıklamayla olay hakkında bilgi verdi.

Ülke gündemine bomba gibi düşen habere göre hakkında arama kararı olan çok sayıda suçtan hükümlü 1986 doğumlu Rovşan Allahverdiyev kendisini tutuklamak isteyen polis memurlarına silahla karşılık verdi.

Aile üyelerinin arkasına saklanan Allahverdiyev ‘Lancaster’ marka av tüfeğiyle ateş açarak üç polisi ve bir sivili öldürdü.

Öldürülen polis memurlarının isimleri Memmedov Eldeniz, Ağayev Mahir, Haydarov Mireli olarak açıklandı.

Polis tarafından alınan güvenlik önlemleriyle Allahverdiyev etkisiz hale getirildi. Ortak açıklamaya göre ceza davası başlatıldı, soruşturma devam ediyor.

İstanbul'da silahlı saldırı: Üç gündür çalıştığı oyun salonunda öldüİstanbul’da silahlı saldırı: Üç gündür çalıştığı oyun salonunda öldü

Eski polis, yeni çete lideri olarak tanınmıştı: ‘Hanımağa’ya silahlı saldırıEski polis, yeni çete lideri olarak tanınmıştı: ‘Hanımağa’ya silahlı saldırı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.