BBC’yi sarsan iddia: Tanındık sunucu, bir gence cinsel içerikli fotoğrafları için para verdi

BBC, çok bilindik bir sunucusunun tanıştıklarında 17 yaşında olan bir gence, müstehcen görüntüleri karşılığında üç yılda toplam 35 bin sterlin verdiği iddiasıyla sarsıldı. Yayın kuruluşu iddiayı soruşturduğunu bildirirken, BBC'nin bazı sunucuları iddia edilen kişi olmadıklarına dair açıklama yaptı.

Dünya 10 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
BBC, iddiayla ilgili soruşturma başlattı.

İngiliz gazetesi The Sun’ın haberine göre, BBC’nin ‘tanınmış’ bir sunucusu, bir gence müstehcen görüntüleri karşılığında 35 bin sterlinden fazla para vermekle suçlanıyor. Gazetenin haberinde sunucunun ve konuşmaların başladığı dönemde 17 yaşında olan gencin kimliği açıklanmadı.

İddiaya göre gencin annesi, çocuğunun telefonunda sunucunun iç çamaşırlarına kadar soyunmuş haldeki videosunu gördü. Bu yakalamanın üzerine çocuk annesine, sunucunun para yolladığı banka hesap özetini göstermiş. Gazeteye konuşan anne, “Çok büyük meblağlar vardı, her seferinde yüzlerce, binlerce sterlin yatırmış. Bir keresinde tek seferde 5000 sterlin yollamış. Bu parayı evladımın cinsel içerikli fotoğrafları karşılığında göndermiş” dedi.

Şu anda 20 yaşında olan çocuğunun ‘mutlu bir gençken son üç yıl içinde hayalet gibi dolaşan kokain bağımlısı’na dönüştüğünü dile getiren anne, çocuğunun sunucudan aldığı paralarla kokain kullandığını anlattı.

“Evladımın masumiyetini aldı, üstüne ölümüne sebep olabilecek kokain için de para verdi” diyen anne, “Onu televizyonda gördüğümde midem bulanıyor” dedi ve 19 Mayıs’ta BBC’ye şikayette bulunduğunu aktardı. BBC’den bir sözcü, “Bütün iddiaları çok ciddiye alıyoruz. Olayla daha dikkatli bir şekilde ilgilenmek için bazı süreçlerimiz var. Bunun bir parçası olarak araştırma ve incelemelerimiz sonucunda gereken adımları atacağız” dedi.

Haberin ardından BBC’nin birçok sunucusu yaptığı açıklamalarda olayla bir ilgileri olmadığını söyledi. Bunlardan biri de BBC için yurt dışında çekimlerde olan Rylan Clark’tı. “İsmimin neden ortalıkta dolaştığını bilmiyorum ama Sun’ın haberindeki kişi ben değilim. Şu anda BBC için İtalya’da program çekiyorum, bu yüzden adımı anmayı bırakın” dedi.

Aynı şekilde Jeremy Vine ve Gary Lineker de iddialardaki kişinin kendileri olmadığını dile getirirken, Nicky Campbell, adının haberle anılması üzerine polisle temasa geçtiğini söyledi.

İngiltere Kültür Bakanı Lucy Frazer, yayıncı kuruluşun genel müdürü Tim Davie ile acil bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmenin ardından açıklamada bulunan Frazer, BBC’nin sunucularından birinin adının karıştığı ‘oldukça kaygı verici’ iddiaların soruşturulması talimatını verdiğini belirtti. Bakana göre, Davie görüşmede BBC’nin ‘hızlı ve hassas bir soruşturma yürüttüğü’ konusunda kendisine güvence verdi.

Çocuk gelin olmaktan kurtuldu, korumaya alındı: 5 kişi gözaltındaÇocuk gelin olmaktan kurtuldu, korumaya alındı: 5 kişi gözaltında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.