Bill Gates’le çalışacak kadınlara mülakat sorusu: Telefonunuzda çıplak fotoğraf var mı?

Bill Gates’in özel ofisine iş başvurusu yapan kadınlar, mülakatta özel hayatlarını kapsayan sorularla muhatap olmuş. Gates'in sözcüleri iddiaları reddetse de 'Çok Önemli İnsanlar'ın yanında çalışabilmek için ekstra güvenlik testlerinden geçmek gerektiği biliniyor.

Dünya 30 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Nüfuzlu erkeklere 18 yaşından küçük kızları pazarlayan Jeffrey Epstein’le görüşmesi, Melinda Gates’le evliyken başka kadınlarla birlikte olması, şimdi de işe alımlardaki ‘ilginç’ mülakat soruları… Bill Gates son dönemde ucu sekse dokunan çok sayıda suçlamaya maruz kaldı. Fotoğraf: Gatesnotes.com

Bill Gates’in, kendi ilgi alanlarına yoğunlaşmak için kurduğu Gates Ventures’a iş başvurusu yapan bazı kadınlar, bir mülakat için fazla özel sayılacak olan sorularla karşılaştıklarını söyledi. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre bunlardan bazıları şöyle: Evlilik dışı ilişki yaşadınız mı? Porno tercihiniz nedir? Hiç uyuşturucu kullandınız mı? Para karşılığı dans ettiniz mi? Telefonunuzda çıplak fotoğrafınız var mı?

Aslına bakılırsa, mülakatları yapan Bill Gates’in şirketi değil, personel seçme işini onlar adına üstlenen güvenlik şirketi Concentric Advisors. Ünlü işadamının sözcüsü ‘Bu tür soruların kabul edilemez olduğunu’ kabul ediyor ancak birlikte çalıştıkları şirketle ilgili bugüne dek herhangi bir şikayet almadıklarını ekliyor. 

Bir iş görüşmesinde neden böyle sorular sorulur?

Devlet başkanı, çok zengin ya da ünlü, yani ‘‘Çok Önemli İnsan’la çalışabilmek için bazı ekstra güvenlik testlerinden geçmek geriyor. Ayrıca işe alınacak kişilerden ‘santaja’ sebep olabilecek bir açıklarının olmaması bekleniyor. Gates Venture’ın iş görüşmelerini bir süredir  Concentric danışmanlık şirketinin yapmasının sebebi o. 

Tartışma yaratan bir başka detay da aynı soruların erkeklere sorulup sorulmadığı. WSJ haberde kadın adayların gündeme getirdiği bu konuya da değinmiş. Gazetenin konuştuğu erkeklerden hiçbirinin benzer sorularla muhatap olmadığı söylemiş. Kadınlar bu ayrımcılıktan da şikayetçi.

Bill Gates'ten yaz için kitap, dizi ve şarkı önerileriBill Gates’ten yaz için kitap, dizi ve şarkı önerileri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.