Boris Johnson’dan ‘partileme’ itirafı: Yanılttım ama bilerek yapmadım

COVID-19 tedbirlerini epeyi esneterek partileyen dönemin İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yaptıkları konusunda Avam Kamarası'nı yanılttığını kabul etti ama bunu bilerek yapmadığını öne sürdü.

Dünya 22 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Boris Johnson, komisyon raporuna göre Parlamento'dan ihraç bile edilebilir.

COVID-19’un ilk günlerinde tüm dünyanın ev hapsinde olduğu sırada kuralları çiğneyen partiler verdiği ortaya çıkan dönemin İngiltere Başbakanı Boris Johnson bu konudaki savunmasını yayımladı. Johnson, Avam Kamarası’nın, kendisinin ifadeleriyle yanıltıldığını kabul ederken bu açıklamaları iyi niyetle yaptığını, Parlamento’yu kasten yanıltmadığını söyledi.

Boris Johnson kendi babasını şövalye yapmak istiyor

Boris Johnson, Parlamento’nun konuyu soruşturan Ayrıcalıklar Karma Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak. Buradan çıkacak rapor Johnson’ın siyasi geleceğini etkileyecek:  Johnson’ın Parlamento’yu yanılttığına kanaat getirilirse, bunu dikkatsizlik sonucu mu yoksa bile isteye mi yaptığını değerlendirecek. Ve kanaatine göre ne tür bir ceza verilmesi gerektiği konusunda tavsiyede bulunacak. Cezanın uygulanması, Avam Kamarası’nda milletvekilleri tarafından onaylanmasıyla olacak. Olası cezalar, özürden Parlamento’dan ihraca kadar uzanabiliyor. Parlamento’dan uzaklaştırma 10 günü aşarsa, vekilin seçim bölgesinde ara seçime gidilmesi ihtimali de oluyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.