Brezilya polisinden kanlı uyuşturucu baskını: 45 ölü

Brezilya polisinin uyuşturucu çetelerine yönelik üç eyalette gerçekleştirdiği baskınlarda en az 45 kişi yaşamını yitirdi. Rio de Janeiro, Sao Paulo'nun yanı sıra Guaruja'da operasyon geçekleştirilirken, Guaruja'daki baskın Adalet Bakanı tarafından orantısız tepki olarak değerlendirildi.

Dünya 4 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Brezilya polisinin üç eyalette uyuşturucu çetelerine yönelik gerçekleştirdiği baskınlar kanlı sonuçlara yol açtı. 

Rio de Janeiro’daki Complexo de Penha bölgesinde çıkan çatışmada en az 10 kişi yaşamını yitirirken, yerel medya ölenler arasında uyuşturucu kaçakçısının olduğunu duyurdu.

Sao Paulo’daki operasyonlar 5 gündür devam ederken, 16 kişi yaşamını yitirdi, 58 kişi gözaltına alındı. Bu operasyon geçen hafta perşembe günü Guaruja kentinde bir özel kuvvet polisinin ölümünün ardından başlamıştı. Bu çatışmalarda iki de polis yaşamını yitirdi. Polis burada 385 kilogram uyuşturucu madde ve çeşitli silahlar ele geçirdi.

En çok ses getiren operasyon ise Guaruja’daki oldu. Çünkü burada yaşananlar için Adalet Bakanı Flavio Dino, polisi işlenen suça orantısız karşılık vermekle eleştirdi. Uluslararası Af Örgütü de buradaki baskının açıkça intikam işaretleri taşıdığını öne sürdü.

Kuzeydoğu’daki Bahia eyaletinde de 19 şüphelinin öldürüldüğü açıklandı.

Rio de Janeiro polisi operasyonu, uyuşturucu kaçakçılığı yapan çetelerin elebaşlarının kentin kuzeyindeki gecekondu (favela) mahallesi Complexo da Penha da toplanacağı istihbaratı sonrası başlatıldığını belirtti. Görgü tanıklarına göre ağır silahlı çete üyeleri ve polis arasında çatışma yaşandı. Operasyonlar nedeniyle bölgedeki okullar önceki gün tatil edildi.

Bu da San Francisco'daki Honduraslı uyuşturucu satıcılarının hikâyesiBu da San Francisco’daki Honduraslı uyuşturucu satıcılarının hikâyesi

Meth belasının dehşet veren rakamlarıMeth belasının dehşet veren rakamları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.