Bu kez Hollanda: Lüks bir yolcu gemisi, lüksleri kapatılarak sığınmacılar için barınma merkezi olacak

İngiltere'deki yüzer sığınmacı hapishanesi Bibby Stockholm'ün ardından bir can sıkıcı haber de Hollanda'dan geldi. Lüks bir yolcu gemisi sığınmacılar için barınma merkezine dönüştürülüyor. 300 sığınmacı Ocean Majesty gemisine yerleştirilecek ancak yüzme havuzu gibi lükslerden yararlanamayacaklar.

Dünya 11 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Ocean Majesty gemisinde, 300 sığınmacı kalabilecek.

İngiltere’nin sığınmacılar için hayata geçirdiği ve yüzer hapishane olarak nitelenen Bibby Stockholm gemisinin yankısı sürerken bu kez Hollanda’da lüks bir yolcu gemisinin sığınmacılar için barınma merkezi olacağı açıklandı. 

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre Hollanda’daki barınma sorunu nedeniyle oturma hakkı verilen 300 sığınmacı, Ocean Majesty adlı lüks yolcu gemisine yerleştirilecek, ancak gemideki yüzme havuzu, alışveriş merkezi ve barlar gibi lüksler mültecilere kapalı olacak.

Hollanda’da hükümet ayrıca Ukrayna’da geçici oturma izni olan ancak savaş nedeniyle bu ülkeden kaçarak Hollanda’ya gelen üçüncü ülke vatandaşlarını da sınır dışı etmeye hazırlanıyor. Ülkeye gelen mülteci sayısının artmasının yarattığı barınma sorununu öne süren hükümet, sığınma başvurusu kabul edilen kişilerin, geçici olarak lüks yolcu gemilerinde barındırılmasına karar verdi.

Sığınmacı Kabul Merkezi Ajansı’na (COA) göre, gemi Ağustos ayı sonundan itibaren sığınmacıları kabul etmeye başlayacak. Gemi 2024 sonuna kadar Amsterdam’ın Velsen limanında demirli olacak.

'Göçmen hapishanesi' Bibby Stockholm gemisine ilk sığınmacılar bindirildi‘Göçmen hapishanesi’ Bibby Stockholm gemisine ilk sığınmacılar bindirildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.