Cenazesi bile yapılmıştı: Covid’den öldü denilen adam 2 yıl sonra eve geri döndü

Hindistan'da koronavirüs nedeniyle öldüğü söylenen ve ailesine teslim edilen cenazesi yakılan Kamlesh Patidar, iki yıl sonra evine geri döndü. Yakılan cesedin kime ait olduğu da Patidar'ın bu sürede ne yaptığı da meçhul.

Dünya 18 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Hindistan'da koronavirüs nedeniyle ölenler yakılmadan önce plastik bir torbaya sarılıyordu.

Hindistan’da pandemi döneminin en ilginç olaylarından birisi meydana geldi. İki yıl önce koronavirüsten öldüğü duyurulan ve kendisi için cenaze yakma merasimi düzenlenen Kamlesh Patidar, evine döndü. 

Madhya Pradesh eyaletinin Dhar kenti sakinlerinden olan Patidar’ın akrabası Mukesh Patidar, 2021’de koronavirüs nedeniyle ağır hasta olarak Gujarat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını, daha sonra hastane tarafından kendilerine teslim edilen ceset için tören düzenlediklerini belirtti.

Hindistan’da hükümet, 2020’nin mart ayında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin cesetlerinin virüsün yayılmasını önlemek için, yakılmadan önce plastik torbalara sarılmask gerektiğini belirten bir düzenleme yayınlamış ve kılavuzda, “Yakınlarının cesedi son bir kez görebilmeleri için ceset torbasının yüz kısmının, önlemleri alan personel tarafından açılarak cesedin görüntülenmesine izin verilebilir” denilmişti.

İki yıl aradan sonra halasının kapısında beliren Patidar, tüm aileyi şoka sokarken, iki yıldır nerede olduğuna dair herhangi bir şey söylemedi. Bölge polisi gerçek hikâyenin Patidar’ın ifadesi alındıktan sonra ortaya çıkacağını açıkladı.

Hindistan'da polis korumasındaki adam canlı yayında öldürüldüHindistan’da polis korumasındaki adam canlı yayında öldürüldü

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.