Dağıstan’da büyük patlama: 35 ölü, 115 yaralı

Rusya, dün ülkenin güneyindeki Dağıstan Cumhuriyeti'nde bir benzin istasyonunda meydana gelen büyük patlamada 35 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

Dünya 16 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Dağıstan'da çıkan yangından bir görüntü.

Rusya’ya bağlı özerk Dağıstan Cumhuriyeti’nin başkenti Mahaçkale’nin eteklerindeki bir araba tamirhanesinde başlayan yangın, yakındaki benzin istasyonuna sıçrayarak patlamayı tetikledi. Rusya Sağlık Bakanlığı, patlama sonucunda 115 kişinin yaralandığını ve üçü çocuk olmak üzere 35 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

16’sı çocuk olmak üzere 65 yaralı hastanede tedavi edilirken, aralarında iki çocuğun da bulunduğu 11 kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Rus devlet medyası yaralılardan bazılarının tedavi için hava araçlarıyla Moskova’ya nakledileceğini bildirdi.

Bakanlık, yangının 600 metrekarelik bir alana yayıldığını ve müdahale için 260 itfaiyecinin görevlendirildiğini bildirdi. Yangının söndürülmesinin üç buçuk saatten uzun sürdüğü bildirildi.

Yetkililer konuyla ilgili soruşturma başlatırken, dün Dağıstan’da yas ilan edildi. Dağıstan makamları, ölenlerin ailelerine birer milyon ruble (yaklaşık 276 bin TL), yaralılara ise 200 bin ila 400 bin ruble (yaklaşık 55 bin TL ila 110 bin TL) verileceğini açıkladı.

Rus haber ajansı Tass’ın bildirdiğine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. 

Pazartesi gecesi, Batı Sibirya’da meydana gelen başka bir saldırıda da iki kişi ölmüş, beş kişi yaralanmıştı. Yetkililer, patlamanın akşam saatlerinde Hantı-Mansiysk bölgesindeki bir petrol madeninde meydana geldiğini söyledi.

Öte yandan Dağıstan’daki patlama, Moskova’nın kuzeyindeki Tver kentindeki savunma araştırma tesisinde geçen yıl nisan ayında çıkan yangında 22 kişinin hayatını kaybettiği ve bir düzine kişinin yaralandığı olaydan bu yana yaşanan en tehlikeli patlama oldu.

Rusya: Ukrayna'ya ait 20 İHA imha edildi, Kerç Köprüsü'ne saldırı engellendiRusya: Ukrayna’ya ait 20 İHA imha edildi, Kerç Köprüsü’ne saldırı engellendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.