Değeri 1 milyar doları aşıyor: BAE’de 13 ton uyuşturucu hap yakalandı

Birleşik Arap Emirlikleri'nde mobilyaların arasına saklanmış 13 ton captagon hapı ele geçirildi. Piyasa değeri 1 milyar doları aşan haplar şüpheli bir konteynirde bulunurken, ele geçirilen hap sayısı 86 milyon.

Dünya 16 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
86 milyon captagon hapı, konteynirde mobilyaların arasına saklanmış şekilde bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri polisi, ‘yoksul kokaini’ olarak nitelenen captagon haplarını şüpheli bir konteynirin içinde mobilyaların arasına saklanmış şekilde buldu. 1 milyar doları aşan değere sahip hapların sayısı 86 milyondan fazlaydı.

Körfez ülkelerindeki gençlerin en çok kullandığı maddeler arasında yer alan bu captagon haplarının menşei açıklanmadı ancak bunun Suriye’de büyük miktarda üretildiği düşünülüyor. Derinleşen yoksulluğun çok sayıda Suriyeliyi milyarlarca dolar çapındaki captagon ticaretine dahil olmaya zorladığı belirtiliyor fakat Suriye hükümeti, iş dünyası ve ordudaki güçlü isimlerin bile captagon üretim ve dağıtımıyla bağlantısına dair haberlere rağmen bunu reddediyor.

En büyük operasyonlardan biri

Dubai Emniyet Müdürlüğü Narkotik Bölümü Genel Müdürü General Eid Mohammed Thani Hareb, uluslararası bir çetenin uyuşturucuyu konteynirlere gizleyip BAE’ye sokmaya, daha sonra da başka bir ülkeye nakletmeye çalıştığını açıkladı. Operasyon sırasında altı kişi gözaltına alındı. Baskının en büyük captagon operasyonlarından biri olduğuna inanılıyor.

İtalya’da 2020’de 14 ton Captagon hapı yakalanmış, geçen yıl da Suudi Arabistan’da un yükünün arasına gizlenmiş 46 milyon captagon ele geçirilmişti.

Savaşın Türkiye'ye ödettiği bir bedel daha: Emniyet captagondaki artışı Suriye'ye bağladıSavaşın Türkiye’ye ödettiği bir bedel daha: Emniyet captagondaki artışı Suriye’ye bağladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.