DSÖ açıkladı: Sudan’daki çatışmalarda ölen sayısı 300’e yaklaştı

DSÖ, Sudan'daki çatışmalarda ölü sayısının 300'e, yaralı sayısının 3000'e yaklaştığını duyururken, tarafları acil şekilde çatışmalara insani ara vermeye davet etti.

Dünya 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Sudan'daki çatışmalar 15 Nisan'dan beri sürüyor.

Sudan’da ordu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında devam eden çatışmalar nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 300’e yükseldi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, Twitter üzerinden açıklamalarda bulunurken, ülkedeki durumun endişe verici ve içler acısı hale geldiğini belirterek, “Yaklaşık 300 kişi yaşamını yitirdi ve 3 binden fazla kişi yaralandı. Başta siviller ve sağlık hizmetlerine yönelik saldırılar olmak üzere, tüm can kayıplarını kınıyorum. Sağlık hizmetlerine yönelik saldırılar, uluslararası hukuk ve sağlık hakkının açık bir ihlalidir. Bunların durması gerekir” dedi.

Sudan’da elektrik, gıda, su ve personele güvenli erişimde yaşanan sorunların altını çizen Ghebreyesus, bu durumun sağlık kuruluşlarının çalışmasını imkânsız hale getirdiğini söyledi. Yönetici, taraflara yönelik ‘çatışmalara insani ara verme’ çağrısını yinelerken, barışın tek çözüm olduğuna değindi.

ABD'nin çağrısına yanıt geldi: Sudan'da orduyla çatışan HDK, ateşkesi kabul ettiABD’nin çağrısına yanıt geldi: Sudan’da orduyla çatışan HDK, ateşkesi kabul etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.