Ekstrem spor tutkunu Fransız fenomen, 68’inci kattan düşerek öldü

30 yaşındaki Fransız Remi Lucidi, Hong Kong'da yaptığı tatil sırasında 219 metre yüksekliğindeki Tregunter Tower'ın 68'inci katından düşerek öldü. Lucidi, sosyal medyada ekstrem aktivitelerini paylaşan bir internet fenomeniydi.

Dünya 1 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
68'inci kattan düşerek ölen Remi Lucidi. Fotoğraf: Twitter

Fransız Remi Lucidi, Hong Kong’daki 219 metre yüksekliğindeki Tregunter Tower’ın 68’inci katından düşerek hayatını kaybetti. Hong Kong’un lüks Mid-Levels bölgesinde bulunan gökdelene perşembe günü akşam saat 6 sularında giren Lucidi, güvenlik görevlisine 40’ıncı katta yaşayan bir arkadaşını ziyaret etmeye geldiğini söylemiş.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde ise Lucidi’nin asansörle 49’uncu kata çıktığı ve buradan da en üst kata çıkan merdivenlere yöneldiği görülüyor. Güvenlik görevlileri en üst katın kapı kilidinin zorlanarak açıldığını söylüyor.

Bir kaynağın anlatımına göre Lucidi, ekstrem spor yaparken çatı katının dışında mahsur kalmış ve düşmeden önce yardım istemek için pencereye vurmuş.

Binadaki hizmetçilerden biri, 30 yaşındaki Lucidi’yi pencerenin dışında gördükten sonra polisi aramış ancak Fransız, polis gelene kadar düşerek yaşamını yitirdi. Lucidi’nin cesedinin yanında ekstrem spor videolarını içeren kamerası ile kimlik kartı olduğu bildirildi.

Ölen adamın sosyal medyada Remi Enigma adıyla videolar ve görüntüler paylaştığı biliniyor. İnternet fenomeni, daha önce de Paris, Dubai ve Tayland’daki yüksek binaların tepesinde çektiği fotoğrafları paylaşmıştı. Fransızın Instagram’da paylaştığı fotoğraf ve videolarda kask, emniyet kemeri ya da paraşüt gibi güvenlik malzemeleri olmadan tırmandığı görülüyor.

Som paylaştığı fotoğraf.

Lucidi Instagram’da en son 24 Temmuz’da Hong Kong’un Times Meydanı’ndaki bir kulenin tepesinden çektiği manzarayı paylaşmıştı.

Lucidi’nin 17 Temmuz’da giriş yaptığı pansiyonun sahibi Gurjit Kaur, Kaur Post’a verdiği demeçte Lucidi’nin içine kapanık olsa da kendisiyle konuşulduğunda ‘arkadaş canlısı ve mütevazı’ davrandığını söyledi.

Maceraperest arkadaşları, Lucidi’ye sosyal medyadan, “Işıklar içinde uyu kardeşim. Hiç kimsenin kaşif arkadaşı hakkında duymak istemeyeceği üzücü bir haber bu” ve “Kardeşim sevdiği şeyi yaparken can verdi! Hayatını dolu dolu yaşadı. Herkes bunu iddia edemez” gibi yorumlarla veda etti. Öte yandan bazı internet kullanıcıları ise Lucidi’nin, “Hayat unicornları kovalamak için çok kısa” yazdığı paylaşımın altına, “Hayat kendi hayatını kısaltmak için de çok kısa” minvalinde yorumlar yaptı.

Milyoner fenomenin malikanelerde süren hayatı bavulun içinde bittiMilyoner fenomenin malikanelerde süren hayatı bavulun içinde bitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.