Eyfel Kulesi bu sıralar hareketli: İkisi içinde uyuyakalır, biri paraşütle atlar

Eyfel Kulesi son bir haftada bomba ihbarıyla tahliye edildi, iki sarhoş Amerikan demir kulede yıldızlar altında bir gece geçirdi ve son olarak bir kişi izinsiz bir şekilde paraşütle kulenin üçüncü katından atladı.

Dünya 18 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Eyfel Kulesi her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor. Fotoğraf: AA

Eyfel Kulesi’nden tüm benliğiyle nefret eden, öyle ki öğle yemeklerini sırf kuleyi görmemek için kulenin içindeki restoranda yiyen Fransız yazar Guy de Mauppasant, bugün yaşasaydı muhtemelen son bir haftada yaşananlardan üç öykü çıkarırdı. Fransa’nın başkenti Paris’in sembollerinden ve en turistik merkezlerinden biri olan Eyfel Kulesi, son günlerde ziyaretçilerin izinsiz davranışlarıyla haber oluyor.

24 yaşındaki bir kişi dün Eyfel Kulesi’nin 280 metre yüksekteki üçüncü katından, güvenlik görevlilerinin engel olma çabalarına rağmen paraşütle atladı. Suffren Caddesi’ne güvenli iniş yapan kimliği açıklanmayan kişi, kaçmaya çalışsa da kendisini bekleyen polisler tarafından  gözaltına alındı. 

Bu olaydan dört gün önce ABD’li iki turist pazar gecesi çok sarhoş bir halde güvenliği de atlatarak Eyfel Kulesi’nde bir gece geçirdi. Pazartesi günü açılış saatinden önce kulenin çevresini devriye gezen güvenlik görevlileri, uyuyakalmış Amerikanlarla karşılaştı.

Sarhoş ziyaretçilerin geceyi yıldızların altında, kulenin ikinci ve üçüncü katı arasında halka kapalı kısmında geçirdikleri belirtildi. Güvenlik kameralarının yakaladığı görüntülerde ikilinin giriş ücretini ödedikten sonra kulenin tepesinden merdivenlerle indiği ve güvenlik bariyerlerinden atladığı görüldü. İkili sorgulanmak üzere polis karakoluna götürülse de Eyfel Kulesi’nin işletmecisi Sete, sarhoş turistlerden şikayetçi olmayacaklarını açıkladı.

Bitti sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Şimdi de sarhoş Amerikanlar olayından bir gün öncesine gideceğiz. 12 Ağustos Cumartesi günü öğlen saatlerinde bomba ihbarı yapılması üzerine kule tahliye edilerek ziyaretçilere kapatıldı. Yetkililer Eyfel Kulesi’nde arama yapsa da ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine demir kulenin kapıları yeniden ziyaretçilerine açıldı.

İnsan demir kulenin başına bu saatten sonra ne gelebilir diye merak etmiyor değil.

Fransa'da emeklilik reformu protestoları sürüyor: Macron yuhalandı, 'Fransız Örümcek Adam' 38 katlı gökdelene tırmandıFransa’da emeklilik reformu protestoları sürüyor: Macron yuhalandı, ‘Fransız Örümcek Adam’ 38 katlı gökdelene tırmandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.