Gerilim Paris’e de sıçradı: İran konsolosluğunda patlayıcı paniği

İsrail-İran gerilimi sürerken Fransa'nın başkenti Paris'te bir adam, İran konsolosluğuna giderek üzerinde patlayıcı olduğunu iddia etti. Polis zanlıyı yakalarken adamın "kardeşinin intikamını almak istediği" iddia edildi.

Dünya 19 Nisan 2024
Fotoğraf: Arşiv / AA

Fransa’nın başkenti Paris’te İran Konsolosluğunda patlayıcı yelek taşıdığını belirtilen bir kişi polis tarafından gözaltına alındı. Ulusal basının emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, Paris’te patlayıcı yelek taşıdığını söyleyen bir kişi İran Konsolosluğuna girdi.
Söz konusu kişi kendisini patlatmakla tehdit ederken, konsolosluğunun bulunduğu mahalleye intikal eden polis ekipleri bölgeyi kamuya kapattı. Bölgeden geçen otobüs metro seferleri güvenlik gerekçesiyle durduruldu. İlerleyen saatlerde zanlı yakalandı.

Adamın patlayıcı taşımadığı ortaya çıktı

Reuters’a konuşan bir polis kaynağı, söz konusu adamın daha sonra konsolosluktan ayrıldığını ve üzeri arandığında da herhangi bir patlayıcı taşımadığının tespit edildiğini söyledi. Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Parisien, görgü tanıklarının ifadelerine dayandırdığı haberinde kargaşanın yaşandığı esnada adamın konsolosluğun zeminine bayraklar serdiğini ve kardeşinin intikamını almak istediğini söylediğini yazdı.

Le Parisien’deki habere göre şahsın 1963 İran doğumlu bir erkek olduğu belirtiliyor.

Olayın İran ve İsrail arasındaki mevcut gerginlikle bir bağlantısı olup olmadığına dair soru işaretleri sürüyor.

Dünyadan itidal çağrıları; Ankara kalıcı çatışmadan endişeliDünyadan itidal çağrıları; Ankara kalıcı çatışmadan endişeli

İsrail'den İran'a misilleme: Saldırı değil sabotajİsrail’den İran’a misilleme: Saldırı değil sabotaj

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.