Hamburg havalimanında silahlı panik: Uçuşlar durduruldu

Almanya'nın Hamburg kentindeki havalimanında silahlı bir kişinin aracıyla aprona girmesi üzerine hava trafiği durduruldu. Saldırganın yanında iki de çocuk olduğu ifade ediliyor.

Dünya 5 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Almanya’da Hamburg Havalimanı’nda silahlı bir kişinin havaya ateş ederek aracıyla aprona girdiği, bunun üzerine uçak trafiğinin durdurulduğu bildirildi. Silahlı bir adamın arabasıyla barikatları kırarak girdiği havalimanında iki kez ateş sesi duyuldu. Havalimanındaki uçuşlar iptal edilirken bölgeye çok sayıda polis ve özel harekat ekipleri sevk edildi.

BILD’de yer alan habere göre, kimliği belirlenemeyen bir adam plakasız araç ile havalimanına girdi. İlk görüldüğü yerden hızla uzaklaşan araç birkaç dakika sonra kuzey kapısındaki güvenlik bariyerini aştı ve aprona doğru ilerledi.

Yanında iki çocuk var

Federal Polis Sözcüsü Thomas Gerbert, Alman Haber Ajansı DPA’ya yaptığı açıklamada, Hamburg Havalimanı’nda silahlı bir kişinin yerel saat ile 20.00 civarında aracıyla kapıyı kırarak aprona girdiğini belirtti. Silahıyla havaya 2 kez ateş eden kişinin aracında muhtemelen iki çocuğun bulunduğunu anlatan Gerbert, bu kişinin eşinin muhtemel bir çocuk kaçırma olayını daha önce eyalet polisine bildirdiğini kaydetti.

Gerbert, Hamburg Havalimanı’nda uçak trafiğinin durdurulduğunu ve çok sayıda polisin olay yerinde olduğu bilgisini paylaştı.

Hamburg polisinden yapılan açıklamada bir rehine durumu olduğu ihtimali üzerinde durulurken büyük bir operasyon yürütüldüğü bilgisi de paylaşıldı. “Çok sayıda acil servis ekibiyle sahadayız” açıklaması yapıldı.

Hamburg havalimanı resmi X hesabı üzerinden bir paylaşım yapılarak federal polis tedbiri nedeniyle iniş ya da kalkışların mümkün olmadığı aktarıldı.

İsrail 'yerleşim yerlerine girdik' dedi, Husiler vites yükselttiİsrail ‘yerleşim yerlerine girdik’ dedi, Husiler vites yükseltti

İsrail'de halk, Netanyahu'nun kapısına dayandı: İstifa et!İsrail’de halk, Netanyahu’nun kapısına dayandı: İstifa et!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.