Hindistan’da kuyunun çatısı çöktü: 35 ölü

Hindistan'da kullanılmadığı için üstü örülen su kuyusunun üzerine Ram Navami Festivali esnasında çok fazla kişinin çıkması sonucunda çatı çöktü. Yaşanan kazada 35 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise kayıp.

Dünya 1 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ağırlığı kaldıramayan kuyu çatısı çöktü. Fotoğraf: AP

Hindistan’ın Madya Pradeş eyaletindeki Beleshwar Mahadev Jhulelal Tapınağı’ndaki eski bir kuyunun çatısı, çok fazla kişinin üstüne çıkması sonucunda ağırlığı kaldıramayarak çöktü. Su kuyusunun basamak boşluklarında 35 kişinin cansız bedenine rastlandı. 140 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi, 18 yaralıyı kurtardı. Kaybolan bir kişi için çalışmalar devam ediyor.

Yetkililere göre, tapınak görevlileri kuyuyu kullanmayı yıllar önce bırakmış ve kuyunun ağzını demir ızgara ve fayanslarla örtmüş. Belediye yetkilileri ocak ayında tapınak sahiplerine hem güvenli olmadığı hem de izinsiz yapıldığından dolayı sözkonusu çatıyı kaldırmasını istemiş. Ancak yetkililer bu uyarılara kulaklarını kapamış. Kazanın gerçekleştiği gün Hintliler, Ram Navami Festivali çerçevesinde Hindu tanrısı Vişnu’nun büründüğü yedinci beden olarak kabul edilen Rama’nın doğum gününü kutlamak için tapınağa akın etmişti.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, acılarını tazmin etmek amacıyla her bir kurbanın ailesine yaklaşık 2 bin 500 dolar verileceğini açıkladı.

Hindistan’da geçen sene ekim ayında da Gujarat eyaletindeki bir köprünün çökmesi sonucu yüzlerce kişi suya düşmüş, 141 kişi hayatını kaybetmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.