İngiltere: Hürmüz’de dün iki ayrı petrol tankeri vuruldu

İngiltere Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO) birimi Hürmüz Boğazı'nda dün iki ayrı petrol tankerinin kaynağı bilinmeyen mühimmatla vurulduğunu duyurdu. 

Dünya 30 Eylül 2026

UKMTO tarafından gecikmeli yayımlanan iki ayrı yazılı açıklamada, dün Hürmüz Boğazı’nda 2 ayrı petrol tankerinin hedef alındığı belirtildi.

İlk açıklamada, doğrulanmış bir kaynağın geminin dün Hürmüz Boğazı’na giriş yaparken kaynağı bilinmeyen mühimmatla vurulduğunu bildirdiği aktarıldı.

İkinci açıklamada da Hürmüz Boğazı’nda başka bir petrol tankerinin iskele tarafından kaynağı belirsiz mühimmatla vurulduğu bilgisi verildi.

Açıklamada, yetkililerin olayın boyutlarını incelediği belirtildi.

“Hürmüz Boğazı’nda bir LNG tankeri vuruldu”UKMTO tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, doğrulanmış bir kaynağın geminin dün Hürmüz Boğazı’na giriş yaparken kaynağı belirsiz mühimmatla vurulduğunu bildirdiği aktarıldı.

Açıklamada, yetkililerin olayın boyutlarını incelediği belirtildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.