İsrail, Mücteba Hamaney’i iki kez vurmuş, öldürememiş

İran Uzmanlar Meclisi Üyesi Ayetullah Muhsin Haydari, İran lideri Mücteba Hamaney’in savaşın ilk günü babasının öldüğü saldırıda yaralandığını, sonra kaldırıldığı hastanenin de bombalandığını ve enkazdan çıkarıldığını söyledi.

Dünya 27 Eylül 2026

İran Uzmanlar Meclisi Üyesi Ayetullah Muhsin Haydari, İran lideri Mücteba Hamaney’in, savaşın başında yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanenin bombalandığını ve enkazdan çıkarıldığını söyledi. Yani İsrail, bilerek veya bilmeyerek Mücteba Hamaney’i iki kez vurmuş.

Haydari, El Arabi kanalına verdiği röportajda, Mücteba Hamaney’in, savaşın  ilk günü İran’ın eski lideri Ali Hamaney’in ofisine yönelik saldırıda yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Haydari, ABD ile İsrail’in, bulunabileceği üç hastaneyi de bombaladığını ve Hamaney’in bombalanan üçüncü hastanenin enkazından çıkarıldığını kaydetti.

Sonraki süreçte Hamaney’in sağlığının yerinde olduğunu öğrendiklerini ve ülkeyi yönetme kapasitesi ile fıkıh bilgisini teyit ettiklerini dile getiren Haydari, hiçbir kurum ve kuruluş ile istişare etmeden Uzmanlar Meclisi olarak kendisini devrim lideri seçtiklerini söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.