Suriye’ye hava saldırısı ‘Uzak dur’ mesajı mı?

İsrail ordusu Suriye'nin başkenti Şam ve Halep havalimanlarını vurdu. Emekli tümgeneral Ahmet Yavuz, 10Haber'e yaptığı değerlendirmede “Havalimanlarına saldırı bekleniyordu. Bunları vurma nedeni kullanılamaz hale getirmek. İsrail havalimanları üzerinden mesaj veriyor” dedi.

Dünya 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İsrail’in önceki günlerde Golan tepelerini vurmasının ardından dün de Şam ve Halep havalimanlarına saldırmasını emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz 10Haber’e değerlendirdi. Bunun Suriye’ye bir mesaj olduğunu belirten Yavuz şöyle dedi:

Ahmet Yavuz

“İsrail ve Şam havalimanlarına yapılan saldırılar bekleniyordu. İsrail’in havalimanlarını vurma nedeni kullanılamaz hale getirmek. Esas mesele Suriye’ye ‘savaşa girme’ mesajı veriliyor. Sivil hedefleri vurmamak adına da mesaj havaalanları üzerinden verilmiştir. Savaşın nereye gideceğini kestirmek şimdilik çok mümkün değil. İsrail’in temel amacı Gazze’den Filistinlileri göndermekse, bu en ileri noktadır.

ABD’nin savaş gemisi göndermesi sadece bir mesaj. Neticede savaşan iki ülke yok. Mısır ya da Suriye’nin, Lübnan’ın savaşa girmesi gibi bir ihtimal görünmüyor. ABD ‘ben buradayım’ diyor. Türkiye bu noktada ne İsrail’in, ne Hamas’ın yanında yer almalı. Savaşa karışmaması gerekir.”

Hamas'ın gölgesinde kalan mücadele: Sistematik şiddetin ülkesi FilistinHamas’ın gölgesinde kalan mücadele: Sistematik şiddetin ülkesi Filistin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.