Protesto gösterileri sonrası İsrail’den ‘Türkiye’yi terk edin’ çağrısı geldi

İsrail'in Gazze'de hastaneyi vurması Türkiye'de tepkiyle karşılandı. Yurdun birçok yerinde toplanan vatandaşlar İsrail'i protesto etti. İsrail hükümeti, Türkiye'de yaşayan İsraillilerin Türkiye'yi hemen terk etmesini istedi.

Dünya 18 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İsrail’in Gazze’de iki hastaneyi bombalamasına tepki gösteren vatandaşlar saldırıları protesto etti.
Ankara’da İsrail Büyükelçiliği tepkilerin odağındaki adres oldu. STK’lar bir araya geldi. Binlerce kişi toplandı. Saadet ve Gelecek Partisi milletvekilleri nin de katıldığı kalabalık Seymenler Parkı’nın hemen yanında protesto gösterileri yaptı.

Ankara’da İsrail Büyükelçiliği’nin önünde protestolar düzenlendi

Ankara Valisi Vasip Şahin de Ankara’daki İsrail Büyükelçiliği’nin önüne gitti.

İstanbul’da da protestolar vardı. İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde de protesto gösterileri yapıldı.

Vatandaşlar hastaneye yönelik saldırıya sloganlar atarak tepki gösterdi.

İstanbul’daki protestoların adresi İsrail Konsolosluğu önü oldu

İstanbul’daki israil konsolosluğu‘nun önünde toplanan vatandaşlar, binaya havai fişek attı.

İsrail Konsolosluğu yakınında bulunan McDonalds’ın camları, İsrail’i protesto eden vatandaşlar tarafından kırıldı.

Vatandaşların konsolosluğa girmeye çalışması üzerine önünde polis biber gazı kullandı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri de İsrail’in Gazze’ye saldırılarını Beyoğlu’nda protesto etti.
Şişhane’de toplanan grup “İşgalciler her zaman kaybeder,” “Filistin halkı yalnız değildir” ve “Katil İsrail, katil ABD” sloganları attı.
TKP Merkez Komitesi üyesi Senem Doruk İnam grup adına yaptığı basın açıklamasında Filistin’in haklı mücadelesinin her zaman yanında olduklarını söyledi.
İsrail’in Filistin topraklarında yıllardır şiddet uyguladığını belirten İnam “Gördüklerimiz, yaşadıklarımız karşısında boğazımız düğüm düğüm oluyor. Biz buradayken, bu konuşmayı yaparken iki milyonu aşkın Filistinlinin üzerine bombalar yağmaya devam ediyor. Binlerce kadın, çocuk bir haftayı aşkın süredir katliamla karşı karşıya. Sular kesik, elektrik yok, salgın hastalıklar kol geziyor. Hastaneler bombalanıyor” dedi.

İnam İsrail’in işgalinin insanlık suçu olduğunu, Filistin halkının direnişini meşru ve haklı bulduklarını söyledi.
Bu mücadelenin bağımsız ve egemen bir Filistin devleti kurulana kadar devam edeceğine dikkati çeken İnam “Bu gerçekleşene kadar Filistin halkının eylemleri sonuna kadar meşru olacak ve meşru kalmaya devam edecek” diye konuştu.
Gruptakiler konuşmaların ardından meşale yakıp, İsrail aleyhine slogan attı.

Malatya’da kalabalık bir grup, ABD askerlerinin bulunduğu Kürecik Radar Üssü’nün önünde toplandı.

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde İnsani Yardım Vakfı (İHH) Afşin temsilciliği Filistine destek gösterisi düzenlendi.
Şehit Er Ömer Erüstün Meydanında bir araya gelen vatandaşlar İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.
İHH Afşin Temsilcisi Durdu Özkök burada grup adına yaptığı açıklamada, yıllardır süren işgal güçlerinin saldırıları sonucu binlerce Filistinlinin şehit edildiğini söyledi.

Kahramanmaraş’ta protestolar

Binlerce Filistinlinin evleri ve arazilerinin hukuksuz şekilde işgal edildiğini aktaran Özkök şöyle dedi:
“Gazze’nin etrafına örülen utanç duvarları ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesi inşa edildi. İsrail’in hukuksuz ablukası ve işgali nedeniyle yıllarca Filistinliler kendi topraklarında esir olarak hayat mücadelesi veriyorlar. 75 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları ellerinden alınan Filistinliler, Siyonist İsrail zulmü altında çok zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Filistin, her geçen gün Siyonist İsrail’in saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. Tüm dünya İsrail katliamlarına gözünü yummuş durumda. Bugün burada ve tüm Türkiye’de Filistin dostlarıyla birlikte İsrail’in hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı çıkıyoruz. Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail’in attığı bu hukuksuz adımları, işgali ve saldırıları durdurmaya çağırıyoruz. Kudüs, Mekke ve Medine’den sonra, bütün Müslümanların kutsalı Mescid-i Aksa’ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi hepimiz için o mübarek beldeye sahip çıkma zamanıdır. Bizler buradan Kudüs’ü asla yalnız bırakmayacağımızı herkese haykırıyoruz. Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz.”

İsrail: Türkiye’yi terk edin

İsrail Ulusal Güvenlik Merkezi Türkiye’deki İsraillilere ülkeyi derhal terk etme çağrısı yaptı.

Açıklamada “Yurt dışındaki İsraillilere yönelik terör tehditlerinin giderek kötüleşmesi” karşısında “Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısının en yüksek seviye olan 4’e yükseltildiği” bildirildi.

Açıklamada “Türkiye’de kalan tüm İsraillilerin mümkün olan en kısa sürede ülkeyi terk etmesi gerekiyor” sözleri yer aldı.

Gazze'de görülmemiş katliam: Dünya İsrail'e karşı ayaktaGazze’de görülmemiş katliam: Dünya İsrail’e karşı ayakta

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.