İsveç’ten manzaralar: Erdoğan maketi yakıldı, PKK/YPG destekçileri Türkiye’yle anlaşmanın iptalini istedi

İsveç'te PKK/YPG destekçileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir gösteri düzenleyerek İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinde Türkiye'yle yaptığı anlaşmanın iptalini isteyip 'NATO'ya hayır' sloganı attı. Stockholm Büyükelçiliği önünde de Erdoğan'ın maketinin yakılmasını Dışişleri kınadı.

Dünya 1 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
İsveç'te terör örgütü PKK/YPG destekçileri, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan gösteri düzenledi.

İsveç’in NATO’ya üyeliği konusunda veto kararını kaldıracağına dair sinyaller veren Türkiye’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden gelecek nihai kararı beklenirken, İsveç’te Türkiye ve İslam karşıtı eylemler sürüyor.

Stockholm’deki Medborgarplatsen Meydanı’nda toplanan terör örgütü PKK/YPG destekçileri, İsveç’in NATO’ya üyelik sürecinde Türkiye ile yaptığı anlaşmanın iptalini istedi. İsveç Polisi diğer eylem ve protestolarda olduğu gibi bunda da yürüyüşe engel olunmaması için önlem aldı ve yürüyüş güzergâhını kısa süreliğine trafiğe kapattı.

Büyükelçilik önünde Erdoğan maketi yakıldı

İsveç’te ayrıca Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde polis korumasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maketi yakıldı. Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaparak, “Eyleme izin verilmiş olmasını en ağır şekilde kınıyoruz” ifadesini kullandı.

“Cumhurbaşkanımızı hedef alan aşağılık bir eyleme izin verilmiş olmasını en ağır şekilde kınıyoruz.” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “İsveç’in gerek seçilmiş yöneticilerimize yönelik olarak anılan ülkede sistematik şekilde sürdürülen tahkir edici bu eylemleri gerek terör örgütlerinin devam eden propaganda faaliyetlerini önlemesi, Türk toplumunun temel beklentisidir”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Stockholm Büyükelçiliğimizin yanında Sayın Cumhurbaşkanı’mıza yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırıyı kınıyoruz. Nefret suçlarının ve terör propagandasının olağan hale geldiği İsveç’te, özgürlük kisvesi altında her türlü suç ve hakaret serbest hale gelmiştir” dedi.

Yine İsveç yine bir eylem: Erdoğan'ın maketi yakıldıYine İsveç yine bir eylem: Erdoğan’ın maketi yakıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.