Japonya'nın Ogasawara Adaları açıklarında meydana gelen 7,0 büyüklüğündeki deprem başkent Tokyo dahil birçok bölgede hissedildi. Japonya Meteoroloji Ajansı 470 kilometre derinlikteki depremin tsunami riski yaratmadığını duyurdu.
Japonya’nın Ogasawara Adaları açıklarında 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başkent Tokyo başta olmak üzere birçok bölgede hissedilen sarsıntı paniğe neden oldu. Japonya’nın güneyindeki Ogasawara Adaları açıklarında meydana gelen derin odaklı deprem, merkez üssüne yaklaşık 1000 kilometre uzaklıktaki bölgelerde de hissedildi. Depremde can kaybı ya da hasar bildirilmedi.
Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), depremin 470 kilometre derinlikte meydana geldiğini bildirdi. Ajans, depremin ardından tsunami riski bulunmadığını açıkladı.
Japonya sismik şiddet ölçeğine göre en yüksek şiddet olan 3, Tokyo’ya bağlı Ogasawara köyündeki Chichijima ve Hahajima adalarında ölçüldü. Kanto bölgesinden Tohoku’nun güneyine uzanan geniş alanda şiddet 2, Aomori dahil Tohoku’nun bazı kesimlerinde ise 1 olarak kaydedildi. Deprem başkent Tokyo’nun yanı sıra Miyagi, Yamagata, Fukushima, Ibaraki ve Tochigi’de de hissedildi. Miyagi’de Kakuda, Iwanuma ve Marumori’de şiddet 2 olarak ölçüldü.
Japon meteoroloji şirketi Weathernews’e göre derin odaklı depremlerde sarsıntı, okyanus altına dalan levha boyunca iletilerek merkez üssüne uzak bölgelerde daha güçlü hissedilebiliyor. “Anormal sarsıntı bölgesi” olarak adlandırılan bu etki nedeniyle depremin kuzeydoğudaki Tohoku bölgesinde de hissedildiği belirtildi.