Karakola intihar saldırısı: En az 12 polis öldü

Pakistan’ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletindeki karakola düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda en az 12 polis hayatını kaybetti, 2 sivil yaralandı.

Dünya 10 Mayıs 2026

Pakistan’ın Afganistan sınırında yer alan Khyber Pakhtunkhwa eyaletine bağlı Bannu’da karakola düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda en az 12 polis hayatını kaybetti, 2 sivil de yaralandı. Polis yetkilisi Zahid Khan saldırının araçla düzenlendiğini ve karakolda patlamanın etkisiyle çökme meydana geldiğini aktardı.

Polis yetkilisi Sajjad Khan ise can kaybının artabileceği açıklayarak hasarın boyutunun ancak operasyon bittiğinde anlaşılabileceğini belirtti.

Pakistan basını, patlamanın ardından olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerine pusu kurulduğunu ifade ederek saldırıda insansız hava araçları da kullandığını aktardı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.