Kennedy’nin yaşadığına inanan tarikatın başına 13 yaşındaki bir kız çocuğu geçmiş

ABD'nin suikasta uğrayarak öldürülen eski Başkanı John F. Kennedy'nin hâlâ yaşadığına inanan QAnon tarikatının lideri ölünce oluşumun dağılacağı düşünülüyordu. Ancak ortaya yeni bir lider çıktı: 13 yaşındaki bir kız çocuğu.

Dünya 18 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
QAnon tarikatı John F. Kennedy'nin hâlâ yaşadığına inanıyor. Fotoğraf: Shutterstock

ABD’nin eski Başkanı John F. Kennedy ve oğlu JFK Jr’ın hâlâ hayatta olduğuna inanan QAnon tarikatının lideri Michael Protzman, haziran ayında öldüğünde bu oluşumun sona geldiği umuluyordu. Tarikattaki kişilerin aileleri, sevdiklerinin nihayet evlerine döneceğine inanıyordu.

Ancak olaylar hiç de umdukları gibi gitmedi. Tarikatın başına yeni bir lider geçti. Üstelik bu kişinin, takipçileri arasında ‘Tiny Teflon’ olarak bilinen 13 yaşındaki bir kız çocuğu olduğu bildirildi. VICE News’in haberine göre Protzman ölmeden önce çocuğu himayesine almış ve on binlerce takipçisinin bulunduğu Telegram kanalında canlı sohbetlerinde ağırlamış.

Protzman’ın müritlerinin birçoğu aileleriyle ilişkilerini tamamen kesmiş ve banka hesaplarını boşaltmıştı. Şimdi bu kişilerin aynı şeyi, gerçek kimliği bilinmeyen 13 yaşındaki bir çocuk için yapmaya hazır olduğu görülüyor. Kendi kanalını kuran Tiny Teflon, takipçileriyle canlı yayınlar yapıyor ve harflerin her birine sayısal bir değer verilip yapılan işlemler olan gematria ile gerçekte yaşanan olayları nasıl çözeceklerini öğreterek daha fazla çocuğu tarikata sokma planını açıkladı.

Ölmeden önce JFK Jr’ın reenkarnasyonu olduğunu iddia etti

Protzman hayattayken takipçilerini geleceği görebildiğine ve eski ABD Başkanı Donald Trump’tan JFK Jr’a kadar herkesle iletişim kurabildiğine inandırmak için gematriayı kullanıyordu. Bir tarikat lideri olmadan önce yıkım ustası olan Protzman, ilk olarak Kasım 2021’de JFK ve JFK Jr’ın Dallas’ta yeniden ortaya çıkacağına müritlerini inandırarak dikkatleri üzerine çekti. Ülkenin dört bir yanından yaklaşık bin kişi Kennedyleri görmek için Dallas’a gelse de hiçbir şey olmayınca hayal kırıklığına uğradılar.

Buna rağmen Protzman’ın müritlerinin birçoğu ona sadık kalmaya devam etti ve 18 ay boyunca ülkenin dört bir yanında Protzman nereye giderse onu takip ettiler. Bu süreçte Protzman JFK Jr’ın hayatta olduğunu iddia etmeye devam etti, tahminlerini sürekli değiştirdi ve hatta bir noktada Trump’ın aslında JFK Jr olduğunu, sadece kılık değiştirdiğini iddia etti. Protzman ölümünden kısa bir süre önce kendisinin JFK Jr’ın reenkarnasyonu olduğunu öne sürdü.

Protzman’ın ölümünün ise ‘arazi motosikletinin kontrolünü kaybetmesi’ sonrası aldığı ‘çoklu künt yaralar’dan kaynaklandığı belirtildi. Tarikat lideri, Tiny Teflon’u müritlerine Mart 2022’de tanıttı ve ikili, ‘Şirinler’ filminden Trump’ın ‘Evde Tek Başına 2’ filminde görünme zamanına kadar her konuda bağlantı kurmak için gematriayı kullandı. Protzman ve Tiny Teflon arasında ailevi bir bağ olup olmadığı ya da birbirlerini nasıl tanıdıkları bilinmiyor.

Protzman’ın müritlerinin Tiny Teflon’a karşı takındığı tutum ise endişe verici. 13 yaşındaki çocuğu dinleyen müritlerden biri, “Bence pek çok yetişkine ve çocuğa ilham veriyorsun. Bu yüzden çok müteşekkiriz. Seni takdir ediyoruz. Seni çok seviyoruz” diye yazarken, bir diğeri de, “Seni dinlemek bir zevkti, umarım küçük kızım da seni dinlemeye başlar ve bu yolda ilerler” dedi.

Ensar skandalında ismi geçiyordu: Urfa’da eğitimin başına geçtiği iddia edildiEnsar skandalında ismi geçiyordu: Urfa’da eğitimin başına geçtiği iddia edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.