Kenya’da akılalmaz trafik kazası: 52 kişi öldü

Kenya'nın batısındaki Londiani'de meydana gelen kazada kontrolden çıkan kamyon kavşaktaki araçlara çaptı ve pazar alanına daldı. 52 kişi yaşamını yitirdi 30'dan fazla kişi yaralandı.

Dünya 2 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Kenya’nın batısındaki Londiani kasabasında meydana gelen trafik kazasında 52 kişi hayatını kaybetti. Polis yetkilileri, kamyonun, kontrolden çıkarak kavşakta araçlara çarptığını ve pazar kurulan alana girdiğini belirtti. Kazanın meydana geldiği Kericho ilçesinin valisi Erick Mutai, ölen 52 kişinin 31 erkek, 18 kadın ve iki çocuktan oluştuğunu söyledi.

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, kazada hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Kenya’nın ulusal ulaşım ve güvenlik otoritesinin rakamlarına göre, geçen yıl en az 21.760 kişi trafik kazasına karıştı ve 4.690 kişi hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü geçen yıl eylül ayında yaptığı açıklamada, Afrika’nın her gün 800’den fazla kişinin ölümüyle dünyada karayolu trafiğinde en yüksek ölüm oranına sahip olduğunu duyurmuştu.

2022'de trafik kazalarında 5 bin 229 kişi ölmüş: En az ölümlü kaza İstanbul'da2022’de trafik kazalarında 5 bin 229 kişi ölmüş: En az ölümlü kaza İstanbul’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.