Kolombiya’da uyuşturucu avı: Denizaltıyı kurtarırken 103 milyon dolar değerinde 3 ton kokain bulundu

Kolombiya donanması, Büyük Okyanus'ta devriye gezerken 3 ton kokain taşıyan bir denizaltı ele geçirdi. Yetkililer bu kokain yüklü denizaltının 1993 yılından bu yana tespit edilen en büyük denizaltı olduğunu belirtti.

Dünya 16 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Denizaltında 3 ton kokain bulundu. Fotoğraf: Kolombiya Ordusu

Büyük Okyanus’ta Kolombiyalı askerlerle devriye gezen donanma gemileri, 103 milyon dolar değerinde üç ton kokain taşıyan 30 metrelik bir denizaltıya el koydu. Denizaltı batırılmadan önce 102 adet pakete sarılı kokaini ele geçirdiklerini belirten yetkililer, denizaltıyı yüzdürmeye çalıştıklarını, ancak bu işte başarısız olmaları sonucunda sonucunda radarların etkilenmemesi için deniz aracını batırdıklarını açıkladı.

Olayla ilgili olarak 45, 54 ve 63 yaşlarında üç kişinin tutuklandığı bildirilirken, bu kişilerin verdikleri ifadede uyuşturucu ticareti yapan bir grup tarafından paketleri Orta Amerika’ya taşımak için zorlandıklarını söyledikleri aktarıldı.

Aslında denizaltı okyanustaki olumsuz koşullardan dolayı batmaya başlamıştı. Donanma da bu sebeple olaya müdahale ederek söz konusu üçlüyü kurtarmayı amaçlıyordu. Ancak bu sırada denizaltıyı inceleyen yetkililer, kokainle karşılaştı.

Kolombiya sadece 2023 yılında bu son olayla birlikte toplamda dört uyuşturucu yüklü denizaltı ele geçirdi. Kolombiya’da 2009 yılında denizaltıların kullanımını, inşasını, ticarileştirilmesini, bulundurulmasını ve taşınmasını suç sayan kanun yürürlüğe girdi. Buna göre yasayı ihlal edenlere 6 ila 14 yıl hapis cezası verilebiliyor.

Her masada varız: Brezilya’da yakalanan 117 kilogram kokainin rotasında Türkiye de vardıHer masada varız: Brezilya’da yakalanan 117 kilogram kokainin rotasında Türkiye de vardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.