Komplo teorileri, İsviçre’deki bir ailenin sonunu getirdi

İsviçre'de komplo teorilerine ve hayatta kalma konusuna takıntılı bir ailenin beş ferdi, yedinci kattaki dairelerinden atladı. Yetkililer, ailenin bu intiharı uzun zamandır planladığı sonucuna vardı.

Dünya 23 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Aile intihardan 2 yıl önce Fransa'dan İsviçre'ye taşınmıştı. Fotoğraf: AA

İsviçre’deki Montrö’de geçen sene 24 Mart’ta beş kişilik bir ailenin dört ferdi evlerinde ölü bulundu. 2 yıl önce Fransa’dan İsviçre’ye taşınan anne, baba, annenin ikiz kardeşi, 15 yaşındaki erkek çocuk ve 8 yaşındaki kız evlattan oluşan bir aile toplu halde yedinci kattaki dairelerinden aşağıya düştü. Aileden geriye sadece komaya giren erkek çocukları kaldı. Konuyu araştıran yetkililerin aktarımına göre o da o güne dair hiçbir şeyi hatırlamıyor.

Yapılan otopsi sonucunda aile fertlerinde ne bir boğuşma ne de uyuşturucu izine rastlandı. Bir yıldır soruşturmaya devam eden İsviçreli yetkililer, anne ile ikiz kardeşinin hayatta kalma ve komplo teorileriyle yakından ilgilendiklerini açıkladı. Yetkililer bu çıkarıma dairede yemek, ilaç ve hijyen malzemelerinin özenle depolanmış olmasından, ailenin çok az dışarı çıkmasından ve çocukların evde eğitim görmesinden vardı.

Pandemi ve Ukrayna savaşı inançlarını körükledi

Yetkililerin açıklamasına göre, sözkonusu iki kadın hükümete ve yerel otoritelere karşı derin bir şüphe duyuyordu ve çocukları da dünyanın düşmanca bir yer olduğuna inandırmışlardı. Covid-19 pandemisi ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgali de onların bu inancını körüklemişti.

Dairede ve elektronik cihazlarda yapılan aramalar, toplu intiharın dikkatlice planlandığı ve hatta prova edildiği fikrini güçlendiriyor. Polis raporuna göre ailenin yetişkin fertleri dünyadan uzakta, dünyadan daha iyi olduğunu inandıkları bir yere gitmek için doğru anı bekliyordu.

Bu kararı almalarını tetikleyen şeyin ise Montrö polisinin sosyal yardım ziyareti olduğu düşünülüyor. Polis intiharın gerçekleştiği sabah, daha önce gönderdikleri mektuplara cevap vermeyen babaya, oğlunun evdeki eğitimini görüşmek üzere bölgenin eğitim yetkilileriyle görüşmesi gerektiğini hatırlatmak için evlerine uğradı. Polisin içeri girmesine izin vermeyen aile, dakikalar sonra da öldü.

İsviçre bankası UBS, Credit Suisse’yi devralmaya hazırlanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.