Kuzey Kore doğruladı: ABD’li asker gözaltında

Kuzey Kore'ye izinsiz geçtiği için gözaltına alınan ancak durumu bilinmeyen ABD'li asker Travis King'e dair Kuzey Kore'den ilk bilgi geldi. Birleşmiş Milletler Komutanlığı, bilgi taleplerine dair Kuzey Kore'nin ilk kez cevap verdiğini belirterek, askerin gözaltında olduğunun doğrulandığını açıkladı.

Dünya 4 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Kuzey Kore topraklarına izinsizce giren ABD askeri Travis King.

18 Temmuz’da, BM Konutanlığı tarafından düzenlenen ve Kuzey ile Güney Kore’yi ayıran askerden arındırılmış ortak güvenlik bölgesini de içeren turda, izinsiz şekilde Kuzey Kore’ye giriş yapan ABD’li asker Travis King’e dair ilk resmi bilgi geldi. 

Birleşmiş Milletler Komutanlığı, askerin durumuna dair bilgi taleplerine ilk defa yanıt aldıklarını açıklayarank, Pyongyang’ın, King’in gözaltında olduğunu doğruladığını duyurdu.

BM Komutanlığı, 23 yaşındaki King’i kurtarmak için Kuzey Kore’nin yanıtı hakkında daha fazla ayrıntı verilmeyeceğini belirtti. Bu durum Pyongyang’ın müzakereye hazır olabileceğine işaret ediyor.

ABD ve Kuzey Kore’nin diplomatik ilişkileri olmadığı için, Pyongyang’daki İsveç Büyükelçiliği ABD adına müzakere yürütüyor. Ancak İsveç’in diplomatik personeli de pandemiden bu yana sınırın kapalı olması nedeniyle ülkede bulunmuyor. BM Komutanlığı ve Güney Kore Ordusu’nun Kuzey Kore Ordusuna doğrudan telefon hattı var ve bu hat her gün aranıyor. Ancak Kuzey Koreliler her zaman açmıyor.

King’in şu anda Kuzey Kore’de gözaltında olan tek Amerikan vatandaşı olduğuna inanılıyor.

Kuzey Kore toprağına giren ABD askerinden haber yok: Kim hükümeti sessizliğini koruyorKuzey Kore toprağına giren ABD askerinden haber yok: Kim hükümeti sessizliğini koruyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.