Mobilyacı araştırmış: En iyi Slovakya’dakiler dinleniyormuş

28 Avrupa ülkesinde yaşayanların çalışma saatleri, tatil izni hakkı, mola sayıları, en az 7 saat uyuma gibi kriterlerini inceleyen bir yatak odası mobilyası satıcısı yaptığı araştırmanın sonucunu açıkladı. Buna göre Avrupa'da en iyi dinlenenler Slovakya'da yaşayanlar. Son sıra Yunanistan'ın.

Dünya 12 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Slovakyalılar, 28 gün ücretli tatil, 15 gün resmi tatil gibi veriler sayesinde, en iyi dinlenen Avrupa Birliği ülkesi oldu.

Metodolojisi tartışmalı olsa da bir yatak odası mobilyası perakendecisinin yaptığı araştırma ilgi çekici. Euronews’ün haberine göre, 28 Avrupa ülkesindeki insanların iyi dinlenip dinlenmediklerini ölçmek için 8 kriter incelenmiş. Bu kriterler arasında azami ve asgari çalışma saatleri, tatil izni hakkı, çalışanların günde kaç kez molaya çıkabildiği, her gece 7 veya daha fazla uyuyan nüfusun yüzdesi gibi veriler bulunuyordu.

Sonuçlara bakınca görülüyor ki Slovakya Avrupa’nın en iyi dinlenen ülkesi. Bunun sebebi, her yıl 28 günlük ücretli tatil, fazladan 15 günlük resmi tatile sahip olmaları. Ayrıca Avrupa’daki çoğu ülkede vardiyalar arasında en az 11 saat boşluk zorunluyken Slovakya’da bu en az 12 saat. İkinci Finlandiya’da çalışanların yüzde 83’ü her gece 7 ya da daha fazla saat uyuyarak en çok uyuyan oldular. Finlandiya ayrıca yıllık ortalama çalışma saatinin en düşük olduğu ülkelerden. Bulgaristan da biri pazar olmak üzere kesintisiz 48 saat molaya sahip olmalarıyla üçüncülüğe yerleşmiş.

Türkiye’nin dahil olmadığı listenin son üçlüsüyse İtalya, Hollanda ve Yunanistan.

Yunanistan’ı listenin sonuna iten şey, yılda sadece 20 gün ücretli tatil ve sadece 9 gün ücretli resmi tatile sahip olmaları ve gün içindeki mola haklarının 15 dakika olması.

Buzulun içinde kalan kurtçuk, 46 bin yıl sonra yeniden canlandıBuzulun içinde kalan kurtçuk, 46 bin yıl sonra yeniden canlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.