Pakistan’da tren raydan çıktı: 30 ölü, 67 yaralı

Kamu yayıncısı Radio Pakistan'a göre pazar günü Pakistan'da bir trenin raydan çıkması sonucu en az 30 kişi ölürken, 67 kişi de yaralandı. Trenin kaza sırasında yaklaşık 1000 yolcu taşıdığı öğrenildi.

Dünya 7 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Pakistan'daki ölümcül tren kazası. Fotoğraf: Geo News

Pakistan Trenyolu Sözcüsü Babar Raza, CNN’e yaptığı açıklamada, Hazara Ekspresi’nin pazar günü Pakistan’ın güneyindeki Sindh eyaletinde Nawabshah yakınlarında raydan çıktığını bildirdi. Ekspresin Karaçi’den Havelian’a gittiği belirtildi. Beklenmedik kazada 30 kişi hayatını kaybederken, 67 kişi ise yaralandı. Trende kaza sırasında en az 1000 yolcunun bulunduğu bildirildi. 

Raza’ya göre enkazdan kurtarma çalışmaları devam ediyor ve iki yardım treni bölgeye doğru yola çıktı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde kaza yerinin yakınında onlarca kişinin enkaz altında kalanları kurtarmaya çalıştığı ve en az bir yolcu vagonunun devrildiği görülüyor. Diğer görüntülerde ise trenin çatısına tırmanan insanlar var.

Pakistan Radyosu, operasyonun devam ettiğini ve yaralı yolcuların yakındaki hastanelere nakledileceğini bildirdi. Pakistan Demiryolları Bakanı Khawaja Saad Rafique, raydan çıkma olayının yaşanma sebebinin kapsamlı bir soruşturmanın ardından belirleneceğini belirtti. Lahor’da gazetecilere konuşan bakan, ‘ilgili yetkililerin tüm olasılıkları tespit etmek üzere bölgeye yönlendirildiğini’ söyledi.

Pakistan’ın demiryolu sistemi oldukça kötü bir güvenlik geçmişine sahip. Haziran 2021’de Sindh’teki Daharki yakınlarında iki tren çarpışmış, en az 65 kişi hayatını kaybetmiş ve yaklaşık 150 kişi de yaralanmıştı.

Ekim 2019’da ise Tezgam ekspres treninde çıkan yangında en az 75 yolcu yanarak ölmüş, 2005 yılında Ghotki’de meydana gelen iki tren çarpışmasında 100’den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Son yıllarda meydana gelen ve onlarca kişinin hayatına mal olan kazalar, her seferinde ülkenin eskimiş ulaşım altyapısını ve güvenlik standartlarını sorgulatıyor.

54 kişi ölmüştü: Pakistan'da siyasi parti mitingine yapılan saldırıyı IŞİD üstlendi54 kişi ölmüştü: Pakistan’da siyasi parti mitingine yapılan saldırıyı IŞİD üstlendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.