Paris’te gaz patlaması: 37 yaralı

Fransa'nın başkenti Paris'in Latin mahallesindeki bir binada meydana gelen gaz patlamasının ardından çıkan yangında dördü ağır olmak üzere en az 37 kişi yaralandı.

Dünya 22 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Paris Amerikan Akademisi'nin yangından önceki ve sonraki hali. Fotoğraf: Google Maps/Twitter

Fransız yetkililer, Paris’in beşinci bölgesinde gaz patlamasının meydana geldiğini ve birkaç binanın yandığını bildirdi. Polis en az 37 kişinin yaralandığını belirtirken kazanın, iki dilli moda ve tasarım okulu olan Paris Amerikan Akademisi’nin de içinde bulunduğu bir binada meydana geldiğini açıkladı.

Paris’in beşinci bölgesindeki patlamada en az 29 kişi yaralandı.

Bölgede eczacılık yapan Alexandra, “Akşam beş sularında çok gürültülü bir patlama duyduk, şiddetini hissettik. Bunun bir fırtına olmadığını, ciddi bir şey olduğunu düşündük. İtfaiyenin sesini duyduk. Yardım edebilir miyim diye dışarı bakayım dedim ama her yer kapalıydı. Çok sayıda itfaiye ve acil servis vardı. Çok feci” dedi.

Paris savcısı, bu aşamada yangını belirlemenin mümkün olmadığını söyledi. Yangının başladığı andan 1 saat 45 dakika sonra kontrol altına alındığı bildirildi. Kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Patlamanın olduğu yerin yakınlarında Notre Dame ve Sorbonne Üniversitesi bulunuyor. Bölge genellikle yaz aylarında turistler ve yabancı öğrencilerle dolup taşıyor. Yetkililer yangının diğer evlere sıçrama tehlikesinden dolayı bazı apartmanları tahliye etti.

İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan sanat tarihçisi Monique Mosser, “Evde yazı yazıyordum. Bomba patladı sandım. Bir komşum kapıyı çaldı ve itfaiyenin bir an önce binayı boşaltmamızı istediğini söyledi. Dizüstü bilgisayarımı ve telefonumu alıp çıktım. İlaçlarımı almak aklıma bile gelmedi” dedi ve patlamanın etkisiyle pencere camlarının yerle bir olduğunu sözlerine ekledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, çarşamba akşamı Elysee Sarayı’nda Fete de la Musique için düzenlenen bir etkinlikte patlamadan bahsederek, “Bilançonun henüz netleşmediği şu anda acı çeken tüm kurbanlara ve ailelerine bir çift söz söylemek istiyorum. Müziğimizi takdir ederken, aklımızın bir köşesi onlarda” dedi.

Ukrayna'da baraj patlaması: Kafatasları ortaya çıktı, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma olabilirUkrayna’da baraj patlaması: Kafatasları ortaya çıktı, İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma olabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.