Peru’daki ‘uçan uzaylılar’ meğerse jetpack’li altın avcılarıymış

Peru'da gizemli saldırılar 11 Temmuz'da başladı. Ikitu köyünün yerlileri, ne olduğu belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğramaya başladı. Bunların yerden havalanması da yerli halkı epey korkuttu. Bölgede soruşturma yapan yetkililer, bu kişilerin 'jetpack' kullanan altın avcıları olduğunu bildirdi.

Dünya 16 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Peru'daki 'uçan uzaylılar' ortalığı karıştırdı. Fotoğraf: Shutterstock

Peru’nun kırsal kesiminde izole bir yerli topluluğu olan Ikitu’ya geceleri ‘tuhaf varlıklar’ dadanmaya, köylüleri rahatsız etmeye başladı ve hatta bu yaratıklar 15 yaşındaki bir kız çocuğunu kaçırmaya çalıştı.

Örümcek Adam’daki yeşil cin.

Köy sakinlerinin lideri Jairo Reategui Avila, 1 Ağustos’ta Peru radyo istasyonu RPP Noticias’a verdiği demeçte, “Bu kişiler uzaylı. Örümcek Adam’daki yeşil cin gibi zırhları var. Bir tanesine iki kez vurduydum da düşmedi. Havalanıp ortadan kayboldu. Yaşananlar topluluğumuzu korkutuyor” dedi.

Avila köye dadanan bu kişileri tasvir ederken, “Renkleri gümüş, ayakkabıları yuvarlakçana ve bu ayakkabılarla havaya yükseliyorlar. Bir metre yüksekte süzülüyorlar, topuklarında da kırmızı bir ışık var. Kafaları uzun, maskeleri uzun, gözleri de sarımsı bir renkte” tarifini verdi.

Dünya dışı olduğu iddia edilen saldırganlarla ilgili haberler, Ikitu sakinlerinin yayınladığı bulanık videolarla birlikte uzaylılara inanan, şüpheci ve internet dedektiflerinin ilgisini cezbederek hızla yayıldı. Bu görüntülerin bu kadar hızlı yayılmasında bir diğer etken de ABD’de üç eski istihbarat çalışanının tanımlanamayan hava fenomenleri hakkında ABD kongre oturumunda verdikleri ifadenin hemen sonrasına denk gelmesiydi. O oturumda eski istihbarat çalışanları uzaylıların gerçekten var olduğunu ima eder bir şekilde konuşmuştu.

Olayların iyice büyümesi üzerine Peru donanması ve polis yetkilileri, ağustos başlarında Maynas eyaletinin başkenti Iquitos’a tekneyle 10 saat uzakta bulunan Ikitu’ya giderek tuhaf olayları araştırmaya başladı. RPP Noticias’a göre geçen hafta yetkililer, faillerin Kolombiya ve Brezilya’dan gelen yasa dışı altın madenciliği çetesinin üyeleri olduğunu tespit etti. Bu kişilerin havalanmak için ileri teknoloji kullandıklarına ve kullandıkları aletin de ‘jetpack’ olduğuna inanılıyor.

Davanın başdedektifi Carlos Castro Quintanilla, bölgede yasa dışı altın arama faaliyetlerinin yüzde 80’inin Ikitu topluluğunun bulunduğu Nanay Nehri civarında gerçekleştiğini aktardı.

Yetkililer henüz saldırılarla ilgili olarak bir tutuklama yapmadı. Ancak savcılık, bu yıl bölgede 110 altın arama faaliyetini çökerttiklerini ve 10 yasa dışı madencilik kampını imha ettiklerini iddia ediyor.

ABD Kongresi'nde UFO'larla ilgili oturum düzenlendiABD Kongresi’nde UFO’larla ilgili oturum düzenlendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.